Uniswap Likidite Sağlayıcısına 8 Milyon Dolarlık Saldırı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uniswap Likidite sağlayıcısına 8 milyon dolarlık saldırı. Güvenlik firması PeckShield, Uniswap’taki bir likidite sağlayıcısının  kimlik avı saldırısının hedefi olduğunu ve bilgisayar korsanının 7500’den fazla ETH (yaklaşık 8 milyon dolar) aldığını belirtti.

Bilgisayar korsanı, sahte bir Uniswap airdrop tokenı kullanarak kurbanı hedef aldı. Kullanıcı tokenı istediğinde, bilgisayar korsanına cüzdan üzerinde tam yetki veren akıllı bir sözleşme ile etkileşimde bulundu.

Saldırı sırasında cüzdan, Uniswap WBTC/USDC likidite havuzuna 8 milyon dolar katkıda bulunuyordu.

Cüzdana erişim sağladıktan sonra saldırgan, kullanıcının likidite pozisyonundan ayrıldı ve varlıkları taşıdı. Bilgisayar korsanı daha sonra Tornado Cash’i kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Binance CEO’su, protokole herhangi bir saldırı olmadığını, bunun sadece bir phishing saldırısı olduğunu belirtti.

Uniswap kurucusu Hayden Adams, kimlik avı saldırısının “protokolden tamamen farklı” olduğunu belirterek CZ’ye katıldığını açıkladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uniswap Likidite Sağlayıcısına 8 Milyon Dolarlık Saldırı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!