Tezos: XTZ’nin Son Modelli Dökümünden Ne Beklenebilir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tezos (XTZ), formasyonun altındaki son düşüş kırılmasının ardından yukarı kanal toparlanmasını durdurdu. 1,6 dolarlık direnç, satıcıları güçlerini toplamaya ve XTZ’yi EMA şeritlerinin altına çekmeye teşvik etti. Satış baskısındaki son artıştan sonra, XTZ kısa vadeli aksilikler görmeye devam edebilir.

EMA’ların güneye bakış eğilimlerine bakıldığında, alıcılar, hayallerine göre kısa vadeli trendi yönlendirmek için zor bir zaman ile karşı karşıya kalabilirler.

XTZ 4 Saatlik Grafik

Tezos: XTZ’nin Son Modelli Dökümünden Ne Beklenebilir? 3

2.2 dolardan önceki düşüş eğiliminde, XTZ çok sayıda hayati fiyat seviyesinden geçerken değerinin neredeyse yarısını kaybetti. Böylece fiyat hareketini EMA şeritlerinin altına itiyor.

Bununla birlikte, boğalar, 19 Haziran’daki 27 ayın en düşük seviyesinden kademeli bir canlanma gösterdi. Alıcılar, iki yıldan fazla bir süredir 41,2 dolarlık desteği koruyorlardı. Böylece, alt, zirvelerinde ve diplerinde istikrarlı bir canlanma oldu.

Son birkaç gün içinde XTZ, alıcıların EMA şeritlerinin üzerindeki bir yeri geri almasına yardımcı olan bir yukarı kanal gördü.

Fiyat bu yukarı kanaldan düştüğü için, ayılar önümüzdeki seanslarda 1,5 dolarlık desteğin altına düşmeyi hedefleyebilir. Ayrıca, Supertrend son birkaç saat içinde kırmızıya dönerek güneye bakarak düşüş eğilimi gösterdi.

1.5 doların altındaki herhangi bir kapanış, satış çabalarını şiddetlendirebilir. Bu durumda, potansiyel açığa satış hedefleri 1,47-1,49 $ aralığında olacaktır. Bununla birlikte, ani bir yükseliş dirilişi, 1,57 dolar bölgesinin yakınında test direnci bulmalıdır.

Gerekçe

xtzTezos: XTZ’nin Son Modelli Dökümünden Ne Beklenebilir? 4

RSI orta çizginin üzerindeki pozisyonunu kaybetti ve basın zamanında düşüş eğilimi gösterdi. Şu andan itibaren, 42 seviyesinden olası bir canlanma, alıcıların acil durumlarını korumalarına yardımcı olabilir. Ancak bu seviyenin altına bir düşüş, momentumda daha fazla kaymaya işaret edebilir.

Ayrıca, Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) çizgileri düşüş eğilimi gördü ve satış baskısında bir artışı doğruladı. Sıfır işaretinin altına herhangi bir düşüş, satış işaretini yeniden teyit edecektir.

Ancak, OBV son iki günde daha yüksek zirveler gördü. Trend çizgisi desteğinden herhangi bir geri dönüş, fiyatla yükseliş eğilimini gösterebilir. 

Çözüm

Güneye bakan EMA şeritlerinin yanında akşam yıldızı şamdan kurulumu göz önüne alındığında, XTZ düşüş eğilimlerine devam edebilir. Hedefler yukarıdakiyle aynı kalacaktı.

Bununla birlikte, Bitcoin’in hareketi ve genel piyasa duyarlılığı, doğru bir karar vermek için tamamlayıcı bir araç olarak hesaba katılmalıdır.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
45

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tezos: XTZ’nin Son Modelli Dökümünden Ne Beklenebilir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!