Ne Bitcoin, Ne SHIB Ayı Piyasası: Veriler Bunları Gösteriyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüketici güveni, kripto sahipleri arasında ortalama bir yetişkinden çok daha yüksek. Bununla birlikte, kripto sahipleri tüketici duyarlılığı endeksinde 16,4 puan daha yüksekte oturuyor. Peki bu Bitcoin, SHIB ve ayı piyasası için ne anlama geliyor?

Kripto para sahipleri arasındaki tüketici güveni daha yüksek

Araştırma firması Morning Consult, dün bir rapor yayınladı. Buna göre ortalama ABD’deki ortalama bir yetişkinin tüketici duyarlılığı, Ocak ortasından bu yana %13,5 düştü. Bitcoin ve altcoin sahipleri arasındaki güvenin ise, nispeten daha iyi olduğu ortaya çıktı. Yani rapor, kripto tüketici güveninin aynı dönemde sadece %8,1 düştüğünü gösteriyor. Araştırma firması, tutarsızlığın nedenlerini sorguladı. Sonuç olarak, ortalama kripto sahibinin ortalama ABD yetişkininden “daha ​​zengin, daha genç ve erkek olması” durumu kısmen açıklıyor gibi duruyor.

Y kuşağı Bitcoin, SHIB ve altcoin sahipliğinde lider

Morning Consult, raporunda yaşlılar ve gençler arasındaki bu uçurumu açıklamaya çalıştı. Rapora göre, yaşlı Amerikalılar, ABD’deki geçmiş krizleri ve yüksek enflasyon dönemlerinin hatırlarından etkileniyor. Bu nedenle, daha karamsar hale geliyorlar. Şirket, tüketici güven endeksindeki uçurumu bu şekilde açıklıyor. Ayrıca raporda, yılda en az 100.000 dolar kazanan Y kuşağı erkeklerinin kripto sahibi olmaya daha yatkın olduğu belirtiliyor. Ancak, Z kuşağının yetişkinleri de oldukça yüksek düzeyde kripto sahipliği gösteriyor. Bununla birlikte kadınlar, Bitcoin ve altcoin sahibi olma konusunda erkekler kadar ilgili değil. En düşük kripto para sahipliği oranları ise, Baby Boomer olarak tanımlanan kuşakta. Bu kuşak, 1946 ila 1964 arasında doğan insanları kapsıyor.

Yatırımcılar, Bitcoin fiyatı için bu seviyeyi bekliyor

Rapor, yanıtlayanların Bitcoin (BTC) için yüksek fiyat beklentileri içerisinde olduğunu ortaya koyuyor. Bununla birlikte yükseliş beklentisi, tüketici güveni konusunda itici bir faktör olarak değerlendiriliyor. Rapora göre, ortalama bir kripto sahibi, BTC’nin önümüzdeki aylarda 38.000 dolara geri dönmesini bekliyor. Katılımcıların tahmini, analistlerin görüşleriyle çelişiyor. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere birçok uzman, BTC’nin gelecekte yatay kalacağını öngörüyor. Hatta bazı analistlere göre fiyat, 16.000 dolara kadar düşecek bir potansiyeli taşıyor. Ek olarak rapor, kripto sahiplerinin neden yatırım yaptığını da sorguluyor. Buna göre ABD’deki kripto yatırımcılarının %66’sı, kâr elde etmek için yatırım yapıyor.

Bitcoin, SHIB, altcoin: Amerikalılar hangi kripto paralara yatırım yapıyor?

Rapora göre, ABD’li kripto sahiplerinin %75’i, cüzdanda lider kripto para birimini tutuyor. Buna göre Bitcoin, Amerikalılar arasındaki en popüler kripto. Bununla birlikte, bazı altcoin projelerinin popülaritesi yükselişte. USD Coin (USDC) ve Solana (SOL) Ocak ayından bu yana sahiplikte %4 artış kaydetti. Diğer popüler kripto para birimleri aşağıdaki görselde yer alıyor. Buna göre SHIB, ABD’liler arasında DOGE kadar popüler değil.

Bitcoin

Düzenleme bekleyen kişi sayısı artıyor

Raporda ayrıca, Bitcoin, SHIB ve altcoin’ler için daha ağır düzenlemeleri tercih eden Amerikalıların sayısının arttığı belirtildi. Piyasanın daha sıkı bir şekilde düzenlenmesi gerektiğine inanan Amerikalıların oranı Ocak’ta %17’ydi. Bu oran Haziran ayında %21’e yükseldi. Araştırma, yatırımcılar arasında artan düzenleme isteğinin, Terra (LUNA) çöküşüyle alakalı olduğunu ifade ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ne Bitcoin, Ne SHIB Ayı Piyasası: Veriler Bunları Gösteriyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!