10.000 doların altındaki BTC için hazırlıklı olun

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzde 20’lik bir başka düşüş için çağrılar hâlâ gündemdeyken Bitcoin (BTC), 23 Haziran’da 20 bin dolar seviyesini korudu.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Bitcoin 10.000 doların altına düşebilir

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan verilere göre BTC/USD, yazının yazıldığı esnada 20 bin dolar seviyesinin hemen üzerinde geziniyor.

Fiyat hareketi, her zamanki gibi gün içinde yatay olarak seyreden ABD hisse senedi piyasalarındaki hareketleri yansıttı.

Fed başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları, sadece kısa bir oynaklığın oluşmasını sağladı. Cointelegraph da Powell’ın Kongre ifadesinde, makro politika hakkında güncel bir bilgiye yer vermediğini belirtti.

Bu sebeple de kripto yorumcuları önceki yorumlara bağlı kaldı ve görünümün belirsiz olduğunu söyledi, ancak potansiyel bir yeni düşüş ise sadece 16 bin dolar seviyesi civarında olabilir.

Zincir üstü analitik platformu CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bir Twitter gönderisinde, “Geniş bir aralıkta BTC konsolidasyonu ve ardından yükseliyor. MDD (maksimum düşüş) ise yüzde 20’lik kadar büyük değil,” dedi.

Ki ayrıca BTC’si uzun süredir fiyat düşüşü için çağrıda bulunan Crypto popüler hesap Il Capo’nun analizini de retweetledi.

Ki, ayrı bir gönderide ise “birçok Bitcoin döngüsel göstergesinin dibi gösterdiğini” söyledi ve bu nedenle BTC’yi mevcut seviyelerde açığa satmanın (shorting) yanlış olduğunu belirtti.

Ki, “Bu aralıkta konsolidasyonun ne kadar süreceğinden emin değilim. Burada büyük bir kısa pozisyon açmak, BTC’nin sıfıra düşeceğini düşünmediğiniz sürece iyi bir fikir değil,” ifadelerini kullandı.

İzleme kaynağı Material Indicators ise paylaştığı tweet’te, “Bu aşamada, kimse BTC’nin bu aralığı tutacağını veya bir daha 10 bin doların altına düşüp düşmeyeceğini kesin olarak söyleyemez, ancak bu olasılık için bir plana sahip olmamak ise aptallık olur,” cümlelerini kurdu.

“Kriptoda her şey her zaman yolunda gitmez. Buna göre plan yapın.”
Fed’in bilançosu artıyor

Güncel makro haberlere bakıldığında ise Euro Bölgesi üzerindeki artan baskı, azalan arz görünümü üzerine artan doğal gaz fiyatları şeklinde geldi.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin yatırımcı verileri dibin “çok yakın” olduğuna işaret ediyor

Diğer taraftan Powell de ABD’de Fed’in parasal sıkılaştırma politikası hakkında yeni yorumlar yaptı.

Powell, yazının yazıldığı esnada medya kaynakları tarafından bildirilen yorumlarda merkez bankasının bilanço küçültmesinin, şu anda yaklaşık 9 trilyon dolarlık varlık alımından sadece 3 trilyon dolara kadar bir kesinti yapmayı planladığını söyledi.

Fed’in bilançosu Şubat 2020’den beri 4,8 trilyon dolar kazandı, bu da düşüşlerden sonra bile pandemi öncesi seviyelerinden daha yüksek olacağı anlamına geliyor.

Federal Rezerv bilanço tablosu (ekran görüntüsü). Kaynak: Federal Reserve

Bu arada Avrupa Merkez Bankası’nın bilançosu ise aşırı enflasyona rağmen bu hafta tüm zamanların güncel rekorlarını kırdı.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı kendiniz yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
10.000 doların altındaki BTC için hazırlıklı olun
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!