Bitcoin Önümüzdeki Günlerde Bu Seviyelerde Olabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin Cumartesi günü 20.000 doların altına düşerek 18 ayın en zayıf seviyesine geriledi. Yatırımcıların sektördeki artan sıkıntılar ve daha riskli varlıklardan genel geri çekilme konusundaki endişeleri üzerindeki düşüşü genişletti. Pazar günü 20.000 doları aşağı yönde kırdı. Ancak ardından, rekor kıran bir dizi düşüşün ardından kripto para piyasasına hızlı bir dönüşle liderlik etti. Peki, analistler şimdi neler bekliyor?

BTC, son aylarda oldukça vahşi fiyat hareketlerine sahne oldu

Dünyanın en büyük kripto para birimi geçtiğimiz gün yüzde 16 tırmandı. Bu durum, Cumartesi günü tokeni 17.599 dolara kadar düşüren dik bir düşüşün kayıplarını telafi etti. Satışta 881 dolara kadar düşen ETH yüzde 26 artışla 1.140 dolara yükseldi. Bu sırada Avalanche’dan Solana’ya birçok altcoin de kazanç elde etti.  Kripto odaklı hedge fonu Pantera Capital’in ortağı Paul Veradittakit, “Kurumsal yatırımcıların satın alma fırsatı gördüğü diplere yakın seviyelere ulaşmaya başladığımızı düşünüyorum” dedi.

İşte Bu Hafta BTC, SHIB ve Altcoinleri Etkileyecek 5 Olay!

Kripto piyasası, özellikle hareketlerin büyütülebildiği hafta sonları, vahşi dalgalanmalarıyla bilinir. Son rallisinde bile, Bitcoin bu ay yüzde 30’dan fazla düşmüş durumda. Kasım ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 70 geride işlem görüyor. Bitcoin’in Cumartesi günkü düşüşü, kripto para birimini 2017’nin sonlarında son boğa döngüsü sırasında vurduğu en yüksek seviye olan 19.511 doların altına itti. Yaklaşık 12 yıllık ticaret tarihi boyunca Bitcoin, önceki döngü zirvelerinin altına hiç düşmemişti.

Bitcoin 13.900 dolara düşme riski mi taşıyor?

Fairlead Strategies’in yönetici ortağı ve kurucusu Katie Stockton, coin’in ayrıca 18.300 dolarlık bir teknik destek seviyesini geçtiğini söyledi. Bu seviyenin altındaki ardışık haftalık kayıpların, bir sonraki 13.900 dolarlık desteğe düşme riskini artıracağını da sözlerine ekledi. Şimdi ticarete gelince, Stockton kısa vadeli, “ters eğilim” teknik sinyalinin “yakın vadede bir toparlanma olacağına dair bir miktar umut verdiğini” söyledi.

Efsane Analist, Ralli Yapacak 6 Altcoin Belirledi: Aldım!

Yine de, “ivme güçlü bir şekilde olumsuz” olduğu için dipten satın almaya karşı uyardı. Twitter’daki kripto topluluğunda bazı kişiler, önümüzdeki birkaç gün içinde geri alınır ve tutulursa destek sağlayabilecek önemli bir pivot noktası olarak 20.000 doları gösterdi. Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, 20.000 dolar seviyesinin, 2017’nin en yüksek seviyesini temsil ettiği için “önemli” olduğunu belirtti. Ayrıca “O zamandan beri birçok durumda hem destek hem de direnç olarak hareket etti. Bu seviyenin üzerinde alıp tutabilirsek, yükseliş olabilir.” dedi.

Tatsız haberler, kripto alanına darbe vurdu

Geçen hafta, kripto para birimi borç verme şirketi Celsius, hesaplar arasındaki para çekme ve transferlerini dondurdu. Kripto şirketleri, çalışanları işten çıkarmaya başladı. Bir kripto para hedge fonunun (Three Arrows Capital) ise başı belaya girdi. Bu tarz haberlerle beraber kripto para sektörü bu hafta darbe aldı. Öte yandan ABD hisse senetleri, artan faiz oranları ve artan resesyon olasılığı korkuları nedeniyle iki yılın en büyük haftalık yüzde düşüşünü yaşadı.

3 Önemli Metrik: Bitcoin Bu Seviyelere Gidiyor

OANDA analisti de 20.000 dolara dikkat çekti

OANDA Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, “20.000 doları kırmak, kripto endüstrisi için güvenin çöktüğünü ve son stresleri gördüğünüzü gösteriyor” dedi. Moya, “Büyük rallideki kripto amigoları bile şimdi sessiz. Uzun vadede hala iyimserler. Ama dipten satın alma zamanının geldiğini söylemiyorlar” dedi. Moya, bireysel alıcılara atıfta bulunarak, “Sonsuza kadar yara izi kalacak çok sayıda insan var” dedi. “Ama hala alana girmek üzere olan birçok insan var. Hala ilgi var,” diye ekledi.

DoubleLine Capital’in CEO’su Jeffrey Gundlach Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Bitcoin’in 10.000 dolara düşmesine şaşırmayacağını söyledi. Diğerleri, derinleşen düşüşün daha fazla yatırımcıyı, Bitcoin’i satmaya zorlayabileceğini söylüyor.

4 Büyük İsim: Bitcoin Bu Seviyelere Gidiyor

Jay Hatfield: Bitcoin 10.000 doların altına düşebilir

New York’taki Infrastructure Capital Management’ın baş yatırım sorumlusu Jay Hatfield, “Bitcoin için 20.000 dolar seviyesi önemli bir teknik seviye ve aşağıdaki düşüş, zorunlu tasfiyelerle sonuçlanan daha fazla marj çağrısını tetikleyebilir” dedi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Fed likiditesine dayalı balon tamamen patladığında Bitcoin bu yıl 10.000 dolar seviyesinin altına düşebilir. Pandemi öncesi seviyelerine geri dönebilir.

Bitcoin İçin Geri Sayım Başladı

Bir bütün olarak kripto piyasası şu anda, Bitcoin’in 69.000 dolara yakın işlem gördüğü ve traderların her türden spekülatif yatırımlara nakit akıttığı 2021’in sonlarında ulaştığı boyutun çok küçük bir parçası. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere, kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri Kasım ayında 3 trilyon dolardan Pazar günü yaklaşık 900 milyar dolara geriledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Önümüzdeki Günlerde Bu Seviyelerde Olabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!