Brezilyalı Kongre Üyesinden, Bitcoin’i Ödeme Aracı Olarak Tanıyan Tasarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralar son dönemde birçok ülkenin odağı haline gelmiş durumda. Ülkemizde de kripto para yasa çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, bir adım da Brezilya’dan geldi. Brezilya‘dan kripto para birimleri ile ilgili olarak yeni hamleler geliyor.

Brezilyalı Kongre Üyesi, Bitcoin Yasa Tasarısı

Kripto para piyasası düşüş eğiliminde olmasına rağmen, kripto para birimleri daha popüler hale geliyor. Özellikle bazı ülkeler onları resmi olarak ödeme aracı olarak kabul etmek istiyor. Son olarak Bitcoin‘in bir ödeme aracı olarak tanıyan yasa tasarısını Federal Milletvekili Paulo Martins, Brezilya Ulusal Kongresi üyelerine, ülkenin mevcut yasasını tamamlayacak ayrıntılı bir yasama önerisi sundu.

İlginizi çekebilir: SEC Başkanı Gary Gensler, Kripto Yatırımcılarını Uyardı

Federal Milletvekili Paulo Martins, Brezilya Ulusal Kongresi üyelerine konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Kripto varlıklar, para olmayıp, kendi ölçü birimleriyle, kriptografi kullanımı yoluyla ve dağıtık defter teknolojileri bağlamında elektronik olarak alınıp satılan, finansal varlık, değişim aracı veya ödeme, mal ve hizmetlere veya yatırıma erişim aracıdır

Martins’e göre, yasa teklifi, kapsamlı akademik deneyime sahip uzmanlar tarafından ve Brezilya yüksek öğretim kurumu Fundação Getulio Vargas’ın (FGV) Vergi Araştırmaları Merkezi kapsamında Vergi Kanununda yapılan tekliflere dayanıyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Brezilyalı Kongre Üyesinden, Bitcoin’i Ödeme Aracı Olarak Tanıyan Tasarısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!