İşletmelerin yüzde 75’i iki yıl içinde kripto ödemelerine geçişe hazırlanıyor – Deloitte

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deloitte tarafından yayımlanan güncel bir ankete göre, ABD’li perakendecilerinin dörtte üçü önümüzdeki iki yıl içinde kripto veya stablecoin ödemelerini kabul etmeyi planlıyor.

Ankette ayrıca, 500 milyon doların üzerinde geliri olan büyük perakendecilerin yarısından fazlasının, gerekli altyapıyı inşa etmek için en az 1 milyon dolar harcadığı belirlendi.

Deloitte ve PayPal ortaklığında çarşamba günü yayımlanan “İşletmeler Kriptoya Hazırlanıyor” raporunda veriler açıklandı.

Ankete katılan işletme sahiplerinin büyük çoğunluğu (yaklaşık yüzde 85), kripto para ödemelerinin beş yıl içinde sektörlerinde yer alacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Anket, kripto fiyatlarının hala yüksek olduğu 3 Aralık ile 16 Aralık 2021 tarihleri ​​arasında ABD perakende kuruluşlarında 2.000 üst düzey yöneticiyle gerçekleşti, ancak sonuçlar daha yeni açıklandı. Yöneticiler; kozmetik, dijital ürün, elektronik, moda, yiyecek, içecek, ev dekorasyonu, konaklama, eğlence, kişisel ürünler, hizmet ve ulaşım sektörlerinde eşit biçimde seçildi.

10 milyon ila 100 milyon dolar arasında gelire sahip perakendecilerin yüzde 73’ünün gerekli altyapıyı desteklemek için 100.000 ila 1 milyon dolar arasında yatırım yaptığı ortaya çıktı.

Kaynak: İşletmeler Kriptoya Hazırlanıyor: Perakendecilerin Dijital Para Ödemelerini Kabul Etme Anketi

Deloitte verilerine göre, harcamalar bununla sınırlı kalmayacak ve 2022’de artması bekleniyor. Perakendecilerin yüzde 60’ından fazlası, aralık ayına kadar kripto ödemelerini etkinleştirmek için 500.000 dolardan fazla bütçe ayırdıklarını söyledi.

Tüketiciler kripto ödemeleri için baskı yapıyor

Tüketici ilgisi, perakendecilerin benimsemesini artırıyor. İşletmelerin yüzde 64’ü, müşterilerinin ödeme için kripto kullanmaya ilgi gösterdiğini belirtiyor. Perakendecilerin kabaca yüzde 83’ü ilginin 2022’de önemli ölçüde artmasını bekliyor.

Kaynak: İşletmeler Kriptoya Hazırlanıyor: Perakendecilerin Dijital Para Ödemelerini Kabul Etme Anketi

Katılımcıların neredeyse yarısı, kripto paraların benimsenmesinin müşteri deneyimini iyileştireceğini, yaklaşık olarak aynı miktarda müşteri tabanını artıracağına inanıyor. Yüzde 40 ise markalarının “son teknoloji” olarak algılanacağını umuyor.

Perakendeciler dijital para birimleri konusunda iyimser

Halihazırda kripto para birimini kabul eden perakendecilerin yüzde 93’ü müşteri ölçümleri üzerinde olumlu bir etki bildirdi.

Kaynak: İşletmeler Kriptoya Hazırlanıyor: Perakendecilerin Dijital Para Ödemelerini Kabul Etme Anketi

İşletmeler tarafından belirtilen benimseme zorlukları arasında ödeme sisteminin güvenliği (yüzde 43), değişen düzenlemeler (yüzde 37), fiyat oynaklığı (yüzde 36) ve bütçe eksikliği (yüzde 30) yer alıyor.

Ankete katılan işletmelerin yüzde 45’i, kripto para birimlerini eski sistemlerle entegre etmenin karmaşıklığı ve birden fazla kriptoyu entegre etmenin karmaşıklığını en büyük zorluk olarak belirledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İşletmelerin yüzde 75’i iki yıl içinde kripto ödemelerine geçişe hazırlanıyor – Deloitte
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!