Bitcoin ve altcoin piyasası çökerken metaverse tokenler yıldan yıla yüzde 400 fırladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaverse tokenleri, piyasadaki mevcut düşüş sürecinden sıyrılmayı başararak yıldan yıla yaklaşık yüzde 400 artış gördü.

Kraken Intelligence ve CoinGecko tarafından hazırlanan Mayıs 2022 piyasa raporu verilerine göre, kazanç elde eden isimlerin arasında yüzde 41 artışla Decentraland (MANA), yüzde 470 artışla Sandbox (SAND), yüzde 511 artışla Axie Infinity (AXS) ve yüzde 746 artışla STEPN (GMT) geliyor. Metaverse tokenleri ücret ödemek, arazi satın almak ve yönetişim amacıyla kullanılabiliyor.

💥 The #NFT boom of 2021 has not only drawn mainstream attention to digital art investments, it has also popularized the crypto metaverse.

Kraken Intelligence’s report takes a closer look at how the crypto metaverse will change the way we communicate: https://t.co/kjrf6Pu8yg pic.twitter.com/YHpljpBJR9

— Kraken Exchange (@krakenfx) June 7, 2022

Yıllık kazanç konusunda öne çıkan bir diğer yüksek kategori ise, yüzde 6 artış gösteren borsa tokenleriydi. Diğer tüm kategoriler aynı dönemde negatif hareket görürken Bitcoin yüzde 13 ve DeFi yüzde 72 civarında geriledi.

Kraken Intelligence, metaverse tokenlerinin yıllık yüzde 400 arttığını ortaya koydu

Benzersiz tokenler (NFT) ve metaverse platformlarını kullanan blockchain tabanlı oyunlar, 2022 boyunca son derece popüler kaldı. Piyasa genelindeki fiyat düşüşlerine rağmen, merkeziyetsiz uygulama (dApp) takipçisi DappRadar’dan alınan verilere göre, bu oyunlar arasındaki kullanıcı sayısı günde yaklaşık 1 milyon seviyesinde kaldı.

Kraken raporu, mayıs ayında günlük kullanıcı sayısının sabit kalmasına rağmen, “günlük NFT işlem hacminin yüzde 87,1 düşmesiyle birlikte büyük bir gerileme kaydettiğini” belirtti.

Metaverse ve borsa tokenleri de dahil olmak üzere Kraken’in raporu tarafından izlenen her kategori, son 30 gün ve 90 gün içinde olumsuz tablo çizdi. Metaverse tokenleri, son 30 gün içinde en çok kaybedenler arasındaydı. Ortalama yüzde 42 düşüş gözlenirken açık ara en yüksek fiyat oynaklığı yüzde 173 oldu.

Kısa vadeli fiyat hareketine rağmen, sektörü finanse etmek için yeni para girişi oluyor. DAppRadar’ın birinci çeyrek oyun piyasası raporu, 2022’nin ilk çeyreğinde blockchain oyunlarını ve metaverse projelerini desteklemek için 2,5 milyar dolar fon sağlandığını belirtti. Rapora göre yatırımcılar, blockchain etkinliğinin yüzde %52’sinin oyun DApp’lerinden gelmesi sebebiyle oyunları destekliyor.

Sektörün geleceğini inşa etmek için, oynadıkça kazan ve metaverse projelerine bu yıl 10 milyar dolar yatırım gelecek.

Solana (SOL) ve Cardano (ADA) gibi birinci katman tokenler, son 90 günde en çok kaybeden isimlerden oldu. Son 30 günde sırasıyla yüzde 53 ve 43 düştüler.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), Kraken tarafından ölçülen üç zaman diliminin tamamında altcoin piyasasına kıyasla nispeten daha az kayıp gördü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ve altcoin piyasası çökerken metaverse tokenler yıldan yıla yüzde 400 fırladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!