Bitcoin fiyatı balinaların izinde: Dev cüzdanlar BTC fiyatının sınırlarını çiziyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Verilere göre balinaların alım ve satımları Bitcoin fiyat hareketinin sınırlarını belirliyor.

Bitcoin (BTC), mayıs ve haziran aylarında hem uzun hem de kısa vadeli yatırımcıları üzdü, ancak veriler alım satım yapmanın birçok kişinin hayal ettiğinden daha “kolay” olabileceğini gösteriyor.

Zincir üstü analitik kaynağı Whalemap, Bitcoin balinalarının son haftalarda neredeyse tüm piyasa performansını yönlendirdiğini söyledi.

Balinalar Bitcoin’i 30.000 dolara sabitlemeye yardımcı oluyor

7 Haziran’da yayımlanan analizde Whalemap araştırmacıları, BTC/USD paritesindeki yerel zirve ve diplerin, yüksek balina faaliyetiyle örtüştüğünü ortaya koydu.

En büyük Bitcoin cüzdanları varlık satın almayı veya satmayı seçtiğinde, fiyat da o ölçüde tepki veriyor. Kısa zaman dilimlerinde riski azaltmak isteyenler, balinaların en çok ilgi gösterdikleri seviyelere göre hareket etmeyi tercih edebilir.

Whalemap, “Bundan daha kolay olabilir mi?” şeklindeki Twitter gönderisinde durumu özetledi.

Bitcoin balina cüzdanlarına ait açıklamalı tablo. Kaynak: Whalemap/ Twitter

Cointelegraph’ın bildirdiği gibi bazı balinalar, diğerlerinden daha hareketliydi. Geçen hafta, Binance üzerindeki bir cüzdan, peşi sıra yaptığı alım ve satımla Bitcoin’in dar işlem aralığında kalmasına katkıda bulundu.

Popüler analist Credible Crypto, 8 Haziran’da paylaştığı Twitter mesajında, “Bu Binance balinası, son iki hafta boyunca her yerel tepe ve dibi belirledi” diye ekledi.

Gelip gidişini izliyordum. En düşük seviyelerde biriktiriyor, en yükseklerde fiyatı frenliyor. Şu anda gördüğümüz yükselişten önce 29.200 dolarda yerel en düşük seviyede 2.000 BTC (60 milyon) biriktirdi.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, yükseliş hareketini tersine çevirerek ilk yükseliş trendinde elde ettiği tüm kazanımları kaybetti.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Hisse senetleriyle korelasyon “sinir bozucu” seviyede

Balinalar fiyatları belli bir aralıkta tutarken, Bitcoin’in geleneksel piyasalarda olan ilişkisiyatırımcıları sinirlendiriyor.

The correlation with the stock markets is annoying.

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) June 7, 2022

Yorumcu Bob Loukas, 7 Haziran’da dünya çapında parasal sıkılaşma hız kazanırken, hisse senetlerinin kısa vadede rahatla ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

“Henüz hisse senetlerinde dip görülmesi için makro katalizör yakalamadım. Daha önce de belirtildiği gibi, biraz daha zamana ihtiyaç duyan döngüsel bir ayı piyasası içindeyiz” dedi.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatı balinaların izinde: Dev cüzdanlar BTC fiyatının sınırlarını çiziyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!