Grayscale’den SEC’ye Karşı Hamle: Obama Yönetiminin Eski Avukatını İşe Aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital varlık yöneticisi Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 20 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) borsa yatırım fonuna  dönüştürme başvurusunu reddetme olasılığını değerlendirirken Obama yönetiminin üst düzey eski avukatını işe aldı.

Grayscale, 6 Haziran Salı günü yaptığı açıklamada 2011 yılından 2016 yılına kadar ABD Başsavcısı olarak çalışan Donald Verrilli’nin ek hukuk danışmanı olarak işe alındığını duyurdu.

Firmanın Baş Hukuk Görevlisi Craig Salm, Bloomberg ile yaptığı röportajda konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Olası tüm sonuçlara hazırlıklı olmak adına eğer bir seçenek potansiyel olarak SEC’ye dava açmaksa bir hukuk stratejisti olarak ABD hükümetini temsil etmiş birinden daha iyi ne olabilir ki?

Salm‘a göre Verrilli, önemli yasal argümanlar hazırlamak ve prosedüre uygun bir strateji geliştirmek dahil olmak üzere olası davalara hazırlanmak için şirket içi avukatların yanı sıra Davis Polk & Wardwell LLP’deki şirket dışı avukatlarla birlikte çalışıyor.

Verrilli‘nin “özellikle İdari Usul Yasasını içeren davalarda gerçekten güçlü bir geçmiş tecrübesine sahip olduğunu” dile getiren Salm ayrıca hukuk ekibinin güçlendirilmesinin şirketin, “GBTC’yi bir ETF’e dönüştürmek için ne gerekiyorsa yapma taahhüdünü” yeniden teyit ettiğini söyledi.

GBTC‘yi bir ETF‘e dönüştürmenin fonun fiyatını net varlık değerine yakınlaştıracağını savunanan Grayscale, geçtiğimiz ay dönüşümün yatırımcılar için 8 milyar dolara kadar değer yaratacağını belirtti.

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, geçtiğimiz aylarda SEC’nin GBTC’yi dönüştürme teklifini reddetmesi durumunda “tüm seçeneklerin masada” olduğunu söylemişti. Benzer başvuruları defalarca reddeden SEC’nin nihai bir karar vermesi için 6 Temmuz tarihine  kadar süresi bulunuyor.

Grayscale Spot Bitcoin ETF Mücadelesinin Sonunda SEC’ye Karşı Yasal Süreç Başlatabilir

İlgili yazı:  Grayscale Spot Bitcoin ETF Mücadelesinin Sonunda SEC’ye Karşı Yasal Süreç Başlatabilir

Tuğay Kaynar

Nişantaşı Üniversitesi mezunu Tuğay Kaynar, mimarlık ve sanat tarihini ilgi çekici buluyor. Sanata duyduğu ilgi sırasında okuduğu kitaplar kendisini içerik yazarlığı konusunda geliştirdi. Son yıllarda Bitcoin ve alternatif kripto paralara duyduğu ilgi ile gördüklerini, duyduklarını ve bildiklerini Koin Bülteni okuyucularına aktarıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale’den SEC’ye Karşı Hamle: Obama Yönetiminin Eski Avukatını İşe Aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!