The Economist: Yatırımcıların kripto algısı olumlu yönde değişiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüketicilerin dijital para birimlerine duyduğu güvene ilişkin raporda umut veren sonuçlar elde edildi.

Economist tarafından yayımlanan bir raporda, yakın gelecekte artan taleple birlikte kripto para benimsenmesinin artacağı fikri savunuldu.

Economist Impact, dijital ödemelerde tüketici güvenini ve temel parasal işlevlerin dijitalleşmesini engelleyen sorunların altını çizen “Dijitallik Raporu”nun sonuçlarını paylaştı. Elde edilen veriler, konuyla ilgili önceki anketlerdeki eğilimleri karşılaştırdı.

Veriler, 2022’nin başlarında 3 bin tüketiciyle gerçekleştirilen anketinden toplandı. Ankete katılanların yarısı Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Fransa, Güney Kore, Avustralya ve Singapur dahil olmak üzere gelişmiş ekonomilerde yaşıyor. Diğer yarısını ise Brezilya, Türkiye, Vietnam, Güney Afrika ve Filipinler gibi gelişmekte olan ülkelerden gelen katılımcılar oluşturuyor.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 75’i yüksek öğrenim veya daha yüksek eğitime sahip. Mal veya hizmet ödemesi yapmak için çeşitli dijital ödeme yöntemleri kullanmışlar. Anketin ikinci bölümünde 150 kurumsal yatırımcı ve kurumsal servet yönetimi katılımcısı yer aldı. Bu, daha geniş kapsamlı geleneksel finansal sistemin konuyla ilgili tutumu hakkında fikir verdi.

Önemli bir çıkarım olarak, Bitcoin (BTC) veya Ether (ETH) gibi açık kaynaklı kripto para birimlerinin portföy veya sermaye hesabında çeşitlendirici olarak yararlı olduğu konusundaki ortak görüştü.

Ankete katılanların yüzde 85’i bu görüşü benimserken, on kurumsal yatırımcıdan dokuzu, CBDC ve kurumsal blockchain ağları da dahil olmak üzere kripto para birimlerine olan talebin son üç yılda arttığını belirtti.

İlgili: 2023 yılına kadar kripto kullanıcı sayısı 1 milyara ulaşacak – Rapor

Rapor; Web3 ve metaverse projelerinin yükselişinin bu talebi artırabileceğini ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 74’ü ayrıca, benzersiz tokenlerin (NFT), kuruluşların satın almayı ve alım satım yapmayı planladığı gelişmekte olan varlık sınıfı olduğu konusunda hemfikir.

2025 yılına kadar, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) yaygınlaşacağı görüşü de ankete yansıdı. Ankete katılan yöneticilerin yüzde 65’i, ülkelerdeki fiziksel itibari (fiat) para birimlerini değiştirmek üzere CBDC’lerin kullanıma açılacağına inanıyor.

Düzenleme, kurumsal yatırımcıları veya kurumsal hazineleri kripto para kullanmaktan alıkoyan birincil engel olarak tanımlandı. Ankete katılanların yüzde 35’i, piyasa güvenini bir engel olarak belirtti. 2021 çalışmasında elde edilen yüzde 47’lik seviyeden belirgin bir düşüş söz konusu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
The Economist: Yatırımcıların kripto algısı olumlu yönde değişiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!