Terra Blockchain’e Bağlı Mirror Protocol Saldırıya Uğradı: Havuzdaki Paralar Boşaltıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra blockchain’ine bağlı merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Mirror, saldırıya uğradı ve 2 milyon dolardan fazla para çalındı.

Mirror Protocol’de meydana gelen hatanın düzeltilememesi durumunda saldırganın topluluk havuzundaki geri kalan parayı çalabileceği iddia ediliyor.

Kullanıcıların elindeki varlıkları kullanarak vadeli işlem yapmasına olanak sağlayan bir merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü olan Mirror, UST çöküşünün ardından yeni blockchain Terra 2.0’a geçiş yapmamıştı ve eski blockchain üzerinde çalışmaya devam ediyordu.

mBitcoin adıyla bitcoin’e bağlı olması gereken bir kripto parası bulunan protokolün, diğer bazı kripto paralar içinde kendi ürünleri bulunuyor. 

Mirror Protocol tarafından yapılan açıklamaya göre; Bitcoin, Ethereum, Polkadot ve Galaxy Digital’in hissesini temsil eden ürünlerin havuzu boşaltıldı.

Saldırının birkaç gündür devam ettiği ve Mirror’un forumunda “Mirroruser” takma adını kullanan bir kullanıcı tarafından fark edildiği belirtiliyor. Ayrıca kullanıcı saldırıya ait olduğunu düşündüğü birkaç cüzdan adresi paylaştı.

Bunun yanı sıra Mirror Protocol’ün geçtiğimiz yıl 7 ay boyunca saldırıya maruz kaldığı ve bunu sonradan fark ettiği söyleniyor. Block haberine göre, 7 ay boyunca platformdan toplamda 90 milyon dolar para çalınmış.

Terra Blockchain’e Bağlı Mirror Protocol Saldırıya Uğradı: Havuzdaki Paralar Boşaltıldı isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Terra Blockchain’e Bağlı Mirror Protocol Saldırıya Uğradı: Havuzdaki Paralar Boşaltıldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!