Bu hafta takip edilmesi gereken 4 altcoin: ETH, XTZ, KCS, AAVE

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında bu hafta takibe alınması gereken 4 altcoin mercek altında.

Bitcoin (BTC) fiyatı, Asya piyasasının açılmasıyla hızlı bir yükseliş elde etti ve 30.000 doların üzerine çıktı. Kimi uzmanlar bunu rahatlama rallisi olarak değerlendirse de, kimilerine göre güçlü yükselişin ilk adımı.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre, en büyük kripto para biriminde görülen yükseliş, altcoin piyasasına da rahatlama sağladı.

Peki, önümüzdeki günler ne gösteriyor? Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay, bu hafta takip edilmesi gereken 4 altcoin’i açıkladı ve hepsi için fiyat tahminlerinde bulundu.

ETH/USDT – Ethereum teknik analiz

Ether (ETH) düşüş trendinde olsa da boğalar pes etmiş değil ve 1.700 dolar seviyesindeki kritik desteği kaybetmemeye çalışıyor. 28 Mayıs tarihinde fiyat bu destekten sekip 29 Mayıs’ta toparlanmaya devam etti.

ETH/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Göreceli güç endeksi (RSI), düşüş trendinin zayıflayabileceğini gösteren yükseliş diverjansı oluşturuyor. Boğalar fiyatı 2.025 dolar seviyesindeki 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) değerinin üzerine çıkarmayı başarırsa, ETH/USDT paritesi 2.159 dolardaki genel dirence yükselebilir. Ayıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunması bekleniyor. Eğer fiyat bu dirençten düşerse, parite birkaç gün boyunca 2.159 dolar ile 1.700 dolar arasındaki menzile bağlı kalabilir.

Öte yandan, fiyat mevcut seviyeden düşer 20 günlük EMA seviyesinin altına gerilerse, ayılar pariteyi tekrar 1.700 doların altına düşürmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, parite bir sonraki büyük desteğe ardından 1.300 dolara kadar düşüş trendine devam edebilir.

XTZ/USDT – Tezos fiyat analizi

Tezos (XTZ) düşüş trendinde konsolide oluyor. Boğalar fiyatı, 24 Mayıs tarihinde 2 dolarda hesaplanan 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmayı başardı fakat sürdüremedi. Böylelikle 26 mayıs’ın günlük kapanışı 20 günlük EMA’nın altında kayıtlara geçti.

XTZ/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

20 günlük EMA yatay seyretmeye başladı ve RSI 51’nın üzerinde, bu da satış baskısının azaldığını gözler önüne seriyor. Boğalar fiyatı 20 günlük EMA seviyesinin üzerine çıkarmayı başarırsa, XTZ/USDT paritesi 2,44 dolardaki 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) değerine doğru yükselebilir. Bu direnç de kırılırsa, alıcılar fiyatı yükseliş çizgisinin üzerine çıkarmaya çalışacaklardır.

Aksi durumda, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayıların 20 günlük EMA’yı savunmaya devam ettiğini anlayabiliriz. Satıcılar daha sonra pariteyi 1,75 doların altına düşürmeye çalışacak ve bu da fiyatın 1,64 dolar seviyesine kadar düşmesine olanak sağlayabilir.

KCS/USDT – KuCoin Token teknik analiz

KuCoin Token (KCS) fiyatı, 20 Mayıs itibarıyla, 15,77 dolar seviyesinde hesaplanan 20 günlük EMA değerinin üzerinde kapanış elde etti. Gelgelelim boğalar, 17,13 dolardaki 50 günlük SMA değerinin üzerine fiyatı çıkarmayı başaramadı. Ardından 26 Mayıs itibarıyla fiyatın 20 günlük EMA seviyesinin altına düşmesi, kısa vadeli yatırımcıların kâr alımları yapmaya teşvik etmiş olabilir.

KCS/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Ayılar ise elde ettikleri avantajı yukarı taşıyamadı. Fiyatı 20 günlük EMA’nın altında tutamadılar ve bu da boğaların daha düşük seviyelerde güçlü alım yaptığını gösteriyor. Hatta alıcılar, fiyatı 29 Mayıs’ta 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmayı başardı.

Boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerinde tutmaya devam ederse, 50 günlük SMA’nın üzerine doğru bir kırılma olasılığı artacak. Düşünüldüğü gibi olursa, KCS/USDT paritesi 18,44 dolara ve daha sonra 200 günlük SMA’nın olduğu 19,63 dolara yükselebilir.

Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden aşağı düşerse, yatırımcıların rallilerde satış yaptığı anlamı çıkacak. 14,92 doların altında bir kırılma ve günlük kapanış 12,90 dolara doğru düşüş kapılarını açabilir.

AAVE/USDT – Aave fiyat analizi

Aave (AAVE) fiyatı, 23 Mayıs tarihinde 101 dolar seviyesindeki 20 günlük EMA değerine kadar yükseldi, ancak boğalar daha yüksek seviyeleri sürdüremedi. Bu, ayıların agresif şekilde savunmaya devam ettiğini gösterse de, alıcıların fiyatı daha da aşağı seviyelere düşmesine izin vermediği ortada.

AAVE/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Fiyat yükselir ve 20 günlük EMA’nın üzerinde kapanış elde ederse, daha güçlü bir rahatlama rallisinin başladığını gösterecektir. Ardından AAVE/USDT paritesi ayıların tekrar güçlü savunma oluşturabileceği 131 dolarda hesaplanan 50 günlük SMA değerine yükselebilir.

Aksine, fiyat mevcut seviyeden düşer ve 20 günlük EMA altında kapanış elde eder ardından 89 doların altına kadar inerse, daha düşük seviyelerde satın alan kısa vadeli yatırımcılar pozisyonlarını kapatabilir. Bu da, fiyatı 79 dolara ve daha sonra 64 dolara düşürebilir.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bu hafta takip edilmesi gereken 4 altcoin: ETH, XTZ, KCS, AAVE
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!