Bitcoin fiyatında nihai dip fiyata küçük balinalar karar verebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin hala büyük bir düzeltme yaşayabilecek olsa da, verilere göre ilk önce satış yapan balina sayısının artması gerekiyor.

Bitcoin (BTC) hala büyük bir düzeltme yaşayabilecek olsa da, verilere göre ilk önce satış yapan balina sayısının artması gerekiyor.

Zincir üstü analiz platformu CryptoQuant, balinaların giderek daha fazla düşüş beklediğini gösteren davranışlarına dikkat çekti.

Küçük balinaların kararı önemli

Çeşitli balina grubundan cüzdanların harcanmayan işlem çıktılarını (UTXO) inceleyen CryptoQuant analisti Binh Dang, en üst grubun nisan başından beri satış yaptığını vurguladı.

1 milyondan fazla varlığa sahip “dev” balinalar token dağılımını artırırken, daha küçük balinalar ise pozisyon değiştirmede yavaş kaldı.

Dang, “Ocak ayındaki dipten sonra hala birikim gördük, çünkü önde gelen balina gruplarının değeri hala artıyordu. Fakat dev balinalar, 21 Nisan’dan günümüze kadar dağılım yaptı ve herhangi bir birikim sinyali vermiyorlar,” diye açıkladı.

“Küçük balinalar ve bireysel yatırımcılar da vazgeçerse, o zaman nihai zararına satışları ve dip fiyatı göreceğimizi düşünüyorum. Böyle olmazsa, dönüş sinyali için dev balinaların olumlu hareketlerini izleyeceğim.”

Dang’in paylaştığı grafik, dev balinaların gerçekleşen arzında keskin bir azalma olduğunu, değeri 100 bin ile 1 milyon BTC arasında olan balina cüzdanlarının ise bu örneği henüz yeni izlemeye başladığını açıkladı.

1.000-100 bin BTC aralığında kalan balinalar ise henüz zararına satış yapmadı.

Bir diğer analiz şirketi Glassnode ise balina olarak sınıflandırılabilecek oluşum sayısında genel olarak azalma olduğuna dikkat çekti. Balina sayısı, Temmuz 2020’den beri görülen en düşük sayıya geriledi.

1.000 BTC’nin üzerinde varlığa sahip Bitcoin oluşumları ve BTC/USD grafiği. Kaynak: Glassnode

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatında nihai dip fiyata küçük balinalar karar verebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!