Andreessen Horowitz, 4,5 milyar dolarlık kripto fonunu kapattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yatırım aracı, erken aşamada olanlardan ziyade biraz daha gelişmiş ve oturmuş projelere odaklanacak.

Geçtiğimiz haftalardaki yaşanan çalkantılara bakıldığı zaman kripto piyasalarını uzun ve zorlu bir dönem bekliyor, buna rağmen girişim yapmak isteyen yatırımcılar Web3’ün geleceğinin temellerini atma konusunda oldukça kararlı görünüyor.

Risk sermayesi devi A16Z, çarşamba günü yaptığı açıklamada dördüncü kripto para fonunu 4,5 milyar dolarla kapattığını duyurdu. Bu rakamla beraber Andreessen Horowitz’in dijital para ve blockchain alanına yaptığı yatırımların toplamı 7,6 milyar doların üzerine çıktı.

Yeni yatırım aracı, erken aşamada olanlardan ziyade biraz daha gelişmiş ve oturmuş projelere odaklanacak. Firmanın yaptığı açıklamaya göre fonun 1,5 milyar doları tohum, 3 milyar doları ise girişim yatırımlarına ayrılacak.

#Web3 let’s go https://t.co/prjwqLqitt

— Nexus Crypto (@nexuscryptoo) May 25, 2022

Firma, son zamanlarda piyasaya hakim olan düşüş rüzgarına rağmen umudunu kaybetmeyerek iyimser tavrını koruyor gibi görünüyor. A16Z’nin kurucu ortağı Marc Andressen, kripto paraların henüz erken aşamada bulunduğunu söyleyerek piyasanın ciddi bir büyüme potansiyeline sahip olduğunun altını çizdi.

Söz konusu fon, Cointelegraph’ın geçtiğimiz ocak ayında bildirdiği gibi önceden planlanmıştı. Dördüncü fon, bir önceki fonun miktarını ikiye katladı ve firmanın sınırlı ortakları arasındaki kripto para firmalarına yönelik ilginin artığını ortaya koydu.

Bu yeni gelişme, Andreessen Horowitz’in yaklaşık 1 yıl önce duyurduğu 2,2 milyar dolarlık Crypto Fund III isimli fonu duyurmasının ardından gerçekleşti. A16Z’nin attığı bu büyük adımlar, son ayda kripto sektöründe büyük ses getirdi ve Paradigm ve Electric Capital gibi çeşitli şirketler de rakip olarak büyük meblağlarda para topladı.

İlginizi Çekebilir: Metaverse ve Web3 oyun platformlarına 3 milyar dolar geldi

Daha önce Instagram ve Slack’e yaptığı yatırımlarla tanınan firma, kripto sektörüne ilk olarak 2013 yılında Coinbase’e yaptığı yatırımla giriş yapmıştı. O zamandan beri Polychain Capital, OpenSea, Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Yuga Labs’ın dahil olduğu bir dizi kripto şirketini destekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Andreessen Horowitz, 4,5 milyar dolarlık kripto fonunu kapattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!