Thodex Davasında Sıcak Gelişme!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Thodex davasında sıcak gelişme. Mahkeme, 356 milyon dolarlık dolandırıcılık ve kârla ortadan kaybolan Faruk Fatih Özer hakkında Vergi Usul Kanunu’nu çiğnemek suçlamasıyla açılan yeni davada ilk kararını verdi.

Buna göre yıllar önce Vergi Denetleme Kurulu’na evrak teslim etmediği tespit edilen ve vergi kaçırmaya başlayan Özer hakkında ikinci bir şikayette bulunuldu. Özer’in suçlu bulunarak üç yıla kadar hapis cezasına çarptırıldığı davaya avukatları da katıldı. Avukatlar, Özer’in beraatini talep etmek için şu ifadeleri kullandı:

Müvekkilimiz şu an yurt dışındadır. Kırmızı bülten ile aranıyor. 2017 yılında şirket kurulmuş, 2021 yılında re’sen terk edilmiştir. Vergi Denetim Kurulu’nun istediği evraklara ilişkin gönderdiği tebligat 2021 yılında terkten sonra kayyum ile yönetilmekteyken yapılmıştır. Dolayısıyla mücbir sebep hali mevcuttur. Derhal beraat kararı verilebilir. Sanık savunmasına ihtiyaç yok.

Mahkeme, Özer için tutuklama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Thodex Davasında Sıcak Gelişme!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!