Piyasada deprem: Bir stablecoin daha dolar sabitini kaybetti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TerraUSD (UST) fiyaskosundan sonra bir başka algoritmik stablecoin de 0,60 dolara indi.

Terra UST ve LUNA çöküşü nedeniyle tüm piyasada yas havası hakimken bir kötü haber daha geldi. Fantom tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü DEUS Finance (DEUS) üzerine kurulu üçüncü parti finansal enstrümanlar için teminat mekanizması olarak kullanılan stablecoin DEI değerini kaybetti. Pazartesi günü itibarıyla DEI, 60 sentin altına düştü.

DEI fiyatı, tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,52 dolara inince, piyasa değeri de 100 milyon dolardan yaklaşık 52 milyon dolara kadar geriledi. Bununla birlikte, DEUS Finance’in yönetişim tokeni olan DEUS, stablecoin piyasadan ayrıştırılmasına rağmen önce 163,40 dolardan 327,28 çıktı ve akabinde 255,36 dolara düştü.

CoinGecko üzerinde DEI fiyat tablosu

Bu haber yayına hazırlanırken DEI’nin fiyatı 0,66 dolar ve piyasa değeri ise 59 milyon dolar seviyesindeydi. Bir başka deyişle UST ve LUNA fiyaskosunun neden olduğu stablecoin korkuları DEI üzerine de yansıdı ve Deus Finance geliştiricileri ödemeleri duraklatma kararı aldı. Ancak resmi Telegram kanalına göre DEI sabitleme sistemi önümüzdeki 24 saat içinde yeniden aktif olacak.

DEI aynı zamanda UST gibi algoritmik bir stablecoin olsa da, DEI stablecoin teminatlandırılmış biçimde çalışıyor. Yani kullanıcılar 1 dolar değerinde teminat yatırarak 1 DEI basabiliyor. Bu para birimleri USD Coin (USDC), Fantom (FTM), DAI, WBTC veya DEUS gibi varlıklar olabiliyor.

UST’ye benzer şekilde DEI’nin sabitlenme işlemi, DEUS’un basılması ve yakılmasını içeren bir algoritma tarafından yönetiliyor. DEI basarken teminat olarak başka token kullanılmadığı sürece DEUS teminatı yakılıyor. Öte yandan DEI kullanırken de DEUS basılıyor.

İlgili: USDT 1 doların altına geriledi, Tether CTO’su açıklama yaptı

Mart ayında DeFi projesi, 3 milyon dolar değerinde Dai (DAI) ve Ether (ETH) kaybolmasına neden olan bir saldırıya kurban gitti. Bu nedenle platform, DEI kredi sözleşmesini kapatma kararı verdi. Deus Finance saldırısından bir gün sonra, DeFi protokolleri Agave ve Hundred Finance, toplam 11 milyon dolar değerinde çeşitli kriptoların kaybıyla sonuçlanan saldırılar bildirdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Piyasada deprem: Bir stablecoin daha dolar sabitini kaybetti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!