Devler dipten çıkacak mı? Analistten ETH, BNB ve SOL fiyat tahminleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı 30.000 dolar seviyesinin altını gördükten sonra yukarı yönlü bir hareket yaptı. Bu yerel dip seviyeyi alım fırsatı olarak değerlendiren büyük yatırımcıların altcoin piyasasına nasıl yaklaşacağı merak ediliyor.

Cointelegraph Piyasalar ve TradingView verilerine göre piyasa değeri bakımından ilk 5 arasında yer alan Ether, Binance Coin ve Solana fiyatlarındaki hareketi değerlendiren analist, deyatlı bir inceleme yaptı.

ETH/USDT – Ethereum teknik analiz

Ether (ETH) fiyatı, 7 Mayıs tarihinde yükselen trend çizgisinin altında kapanış yaptı. Bu hareketle, oluşmakta olan yükselen üçgen modelini geçersiz kıldı. Bu yükseliş formasyonunun kırılması genellikle boğaların alımları durdurduğunun bir işaretidir. Yani alıcılar modelin dışına çıkıldığını düşünerek satın almak istemişlerdi fakat düşündükleri gibi olmadı.

ETH/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Güçlü satışlar nedeniyle fiyat 2.445 dolar seviyesindeki desteğin altına düştü. Bu durum, 2.300 ile 2.159 dolar aralığındaki kritik destek bölgesine olası bir düşüşün kapısını araladı. Boğaların bu bölgeyi tüm güçleriyle savunması gerekiyor çünkü bunun altında bir kırılma ETH/USDT paritesini 1.700 dolara kadar düşebilir.

Eğer fiyat destek bölgesinden geri dönerse, boğalar pariteyi 2.739 dolar seviyesindeki 20 günlük EMA değerinin üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, ayıların kontrolü kaybediyor olabileceğini düşündürür ve ardından parite 3.031 dolardaki 50 günlük SMA’ya yükselebilir.

BNB/USDT – Binance Coin teknik analiz

BNB, son birkaç gündür aralıksız satışlara tutuldu. Ayılar fiyatı 350 dolar seviyesindeki güçlü desteğin altına çekti ve şimdi de 320 dolardaki kritik seviyeye meydan okuyor.

BNB/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

320 doların altına kırılım ve günlük kapanış, Ağustos 2021’den bu yana görülmemiş negatif bir tablo çizdi. 300 dolarda küçük bir destek var, ancak boğalar bu seviyeye düşüşü durduramazsa, BNB/USDT paritesi 250 dolara düşebilir.

Tersine, fiyat 320 dolardan geri dönerse, boğalar pariteyi 350 doların üzerine çıkarmaya ve 376 dolardaki 20 günlük EMA’ya meydan okumaya çalışacak. Alıcıların, düşüşün sona erebileceğinin sinyalini vermek için bu engeli aşmaları gerekecek. Gerçekleşirse parite daha sonra 407 dolardaki 50 günlük SMA’ya yükselebilir.

SOL/USDT – Solana fiyat analizi

Boğaların Solana’yı (SOL) 5 Mayıs tarihinde 86 dolar seviyesindeki 20 günlük EMA’nın üzerine çıkaramaması, ayıların güçlü satışlar yaptığını gösterdi. Fiyat aşağı yönlü hareketine devam etti ve 75 dolardaki güçlü desteğin altında kapanış yaptı.

SOL/USDT günlük grafiği. Kaynak: TradingView

Fiyat 75 doların altında kalmaya devam ederse, düşüş trendinin bir sonraki ayağı başlayabilir. SOL/USDT paritesi önce 66 dolara, ardından 58 dolara düşebilir. Fiyat bu bölgeden yukarı sıçrarsa, alıcılar pariteyi 75 doların üzerine çıkarmaya ve o bölgede kapanış elde etmeye çalışacak. Bu senaryo gerçeğe dönerse, düşüş trendi sona erebilir.

Diğer taraftan, toparlanma 75 dolarda durursa, ayıların seviyeyi dirence çevirdiği ortaya çıkacak. Haliyle, ayılar düşüşü devam ettirmek isteyecek.

Burada ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir. Cointelegraph’ın görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve alım satım işlemi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı yapmalısınız.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Devler dipten çıkacak mı? Analistten ETH, BNB ve SOL fiyat tahminleri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!