Hindistan’da Kripto Para İşlemlerine Yüzde 28 Vergi Getirilmesi Planlanıyor -CNBC-TV18

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’daki Mal ve Hizmet Vergisi (GST) Konseyi, yapılan her kripto para işleminden yüzde 28 oranında vergi alınmasına yönelik yeni bir önerge hazırlıyor.

CNBC-TV18 tarafından aktarılan bilgilere üstünde çalışılan önerge, “kripto paralar ile bağlantılı her türlü hizmet ve faaliyete” mal ve hizmet vergisi getirilmesi ile sonuçlanabilir.

Hindistan’da maliye bakanlığı, bundan yaklaşık bir ay önce başlayan uygulama ile kripto para alım-satımından elde edilen gelirlere yüzde 30 oranında vergi getirmişti.

Mal ve Hizmet Vergisi Konseyi tarafından hazırlanan önergenin yürürlüğe girmesi halinde Hindistan’daki kripto para kullanıcılarının vergi yükü daha da artmış olacak.

Hindistan’daki her türlü mal ve hizmet için GST kapsamında dolaylı olarak vergi ödeniyor. Şu anki mevzuat doğrultusunda finansal hizmet kategorisine giren ve kripto para borsaları aracılığıyla yapılan kripto işlemlerine de yüzde 18 oranında GST uygulanıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hindistan’da Kripto Para İşlemlerine Yüzde 28 Vergi Getirilmesi Planlanıyor -CNBC-TV18
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!