Türkiye’den Başka Ülkelere Metaverse İhracatı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den başka ülkelere metaverse ihracatı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, DOF Robotics’e yaptığı ziyarette açıklamalarda bulundu. Varank, “Firmamız kendi geliştirdiği, tasarladığı, Bakanlığımızın desteklediği Ar-Ge merkezinde projelerini oluşturduğu ürünlerini üretiyor ve daha sonra dünyanın her tarafına ihraç ediyor” dedi.

Bakan Varank, DOF Robotics Başkanı Mustafa Mertcan’dan bilgi alarak DOF Robotics platformunu denemek için sanal gerçeklik gözlüğü kullandı. Varank’a göre eğlence sektörü dünya çapında yeni bir boyuta geçmeye başladı ve şunları ekledi:

Artık gerçek hız treni diyebileceğimiz lunaparktaki eğlence aletlerinin sanalla birleştirilmiş, mekanik ama yüksek teknolojili ve güvenlik standartları yüksek versiyonlarına insanlar çok daha kolay erişip deneyimleme imkanına sahip olabiliyorlar. Buradaki hız trenine Mustafa Bey ile birlikte bindik. Sanal gerçeklik gözlüklerimizi taktık, ilginç bir deneyim yaşadık. Giderken Uzak Doğu’yu andıran özellikle çocukları ve gençleri daha çok heyecanlandıracak birtakım mücadeleleri de yapabileceğiniz bir versiyonu beraber denedik. Gökyüzünde uçarken etrafınızda döndüğünüzü, takla attığınızı hissediyorsunuz. Tabii bunu sadece gözlük vasıtasıyla mekanik sistemlerin desteğiyle denemiş oluyorsunuz.

Varank, “Bugün eğlence sektöründe DOF Robotics tarafından geliştirilen yaratıcı ürünleri gördük” dedi. Dünya çapında eğlence ve animasyon lisans haklarına sahip büyük şirketler, böyle bir şirketin lisanslarını kullanmasına ve tüm dünyada eğlence cihazları satmasına izin veriyor. kısacası bir sonuca vardığımızı söyleyebiliriz. Türkiye’de de bu sektörde farklı firmalar üretim yapmaktadır. Tematik parklar dediğimiz su parkları veya hız treni evreninde  ciddi  üreten işletmelerimiz bulunmakta. Bunun en iyi örneklerinden biri, DOF Robotics’in kendi başına böyle bir yetkinliği oluşturma ve küresel pazarın bir bölümünü kazanma yeteneğidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Türkiye’den Başka Ülkelere Metaverse İhracatı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!