Ethereum’un S&P 500 İle Korelasyonu ve ’Tırmanma’ Balina İşlemine İşaret Ediyor…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazı ilk olarak Kripto Para Piyasa sayfasında yayınlanmıştır.

Kripto piyasası, yıllar boyunca borsayı yakından takip etmeye devam etti. Şubat ayında, ikinci en büyük kripto para birimi olan Etherum, daha önce hiç olmadığı kadar ABD hisse senetleriyle birlikte hareket etti. Sonuç olarak, token ve S&P 500 için 40 günlük bir korelasyon katsayısı 0,65’te zirveye ulaştı.

Trend devam ediyor, işte en son ilişki durumu.

Ethereum

Ethereum, kripto piyasası davranış analiz platformu Santiment’ten alınan verilere göre S&P 500 endeksi ile belirgin (+ve) bir korelasyon sergiledi. ETH’nin fiyatı, S&P 500 endeksi istatistiklerinde %1,8’lik bir düşüşün ardından %3’lük bir artışa tanık oldu.

Ethereum’un S&P 500 İle Korelasyonu ve ’Tırmanma’ Balina İşlemine İşaret Ediyor… 2

29 Nisan tweeti eklendi,

“ SP500’de +%1,8’lik bir günün yardımıyla Ethereum, hisse senedi piyasalarıyla sıkı korelasyonu ile 2.930 doların üzerine çıktı.”

Şimdi yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, ETH’nin baskın alıcıları balinalar, aynı yükselişe daha fazla ETH alarak karşılık verdiler. 100.000 doları aşan balina işlemlerinin sayısı gün içinde önemli ölçüde arttı.

4 saatlik bir sürede yaklaşık 1.451 bu tür işlem kaydedildi. Santiment, ani yükselişin, kilit paydaşların fiyat artışını fark ettiğini gösterdiğini belirtti.

Bu baskın alıcıların amiral gemisi madalyonun yanında durduğunu söylemeye gerek yok. En son çılgınlığa göre, Ethereum balinaları tek bir günde 85.000 ETH’nin üzerinde hareket etti.

Ayrıca IntoTheBlock’a göre, Ethereum HODLer’ların %70’i büyük kazançlara tanık oldu, kripto para piyasasındaki en yüksek paylardan biri.

Aynı zamanda, ETH’nin ekosistemi, benzersiz etkileşimlerin sayısında bir artış gördü.

📊 #Ethereum's address activity really picked up this week, with Wednesday's 592k addresses being the highest number of unique interactions in over a month. Meanwhile, social discussion for $ETH has hit its highest levels in over two months. 👍 https://t.co/4xsQLD8VaN pic.twitter.com/2pwlN1lXUa

— Santiment (@santimentfeed) April 22, 2022

Bu, ETH’nin hisse senedi piyasası tarafıyla ortaya çıkan bu ilişkiyi ilk kez göstermesi değildi. Üç hafta önce bildirildiği gibi, ikisi 31 Mart’ta birlikte düştü, ancak 1 Nisan’dan sonra tekrar yükselmeye başladı. SP500 Mart ortasından itibaren yükseldikçe Ether de yükseldi.

Yüksek Korelasyon İyi Mi Kötü Mü? 

Kripto evresindeki her olumlu senaryo, olumsuz bir tarafla karşılanmaya devam ediyor. Bu bir gerçek. Bu dava da farklı değil. Özellikle, kriptonun hisse senetleri ile yakın ilişkisi mucizeler yaratabilir. Bununla birlikte, farklı tanınmış kuruluşlar, aynı şey için uyarıcı senaryoları sansürlediler.

Bu durumda BitMex’in eski CEO’su Arthur Hayes, bu ilişkiyi göz önünde bulundurarak kırmızı bayraklar kaldırdı. İlginç bir şekilde, Fed enflasyonla mücadele için para politikasını sıkılaştırırken, borsa 2022’ye kadar büyük bir çöküşe hazır görünüyor. Şimdi, bunun en büyük altcoin üzerinde düşüş etkisi olabilir.

Ethereum’un S&P 500 İle Korelasyonu ve ’Tırmanma’ Balina İşlemine İşaret Ediyor…
Cosmos: ATOM Ayıları Yorulmaya Başladığında, Uzun Süre Gidebileceğiniz Yer Burası!
Bitcoin 40 bin Dolarda Reddedildi, Nexo Binance Listelemesinde %15 Yükseldi!
Ethereum Classic (ETC), Bu Sayede İyi Bir Kısa Vade Fırsatı Sunuyor!
Solana, Chainlink, Cosmos Fiyat Analizi: 28 Nisan

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Daha fazla okumak için Ethereum’un S&P 500 İle Korelasyonu ve ’Tırmanma’ Balina İşlemine İşaret Ediyor… ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’un S&P 500 İle Korelasyonu ve ’Tırmanma’ Balina İşlemine İşaret Ediyor…
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!