ECB yetkilisi, kriptonun düzenlenmesi konusundaki fikirlerini dile getirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fabio Panetta, kripto varlıkların düzenleyici bir çerçeveye oturtulması için küresel düzeyde koordineli çalışmalar yürütülmesi gerektiğini düşünüyor.

Avrupa merkez bankası yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, dünya çapındaki milletvekillerin, olası riskleri temel alarak kripto paraları nasıl düzenleyeceğine karar vermesi gerektiğini söyledi.

Panetta, pazartesi günü Kolombiya Üniversitesi’ne yaptığı yazılı açıklamada, küresel politikacıların dijital varlıklar üzerindeki düzenleyici çerçeveleri ele alma konusunda ilerleme kaydettiğini, ancak bunun bile ortaya çıkan bazı zorluklara ayak uydurmaya yetmediğini belirtti. ECB yetkilisine göre dünyanın, Mali Eylem Görev Gücü (FATF)’ın Kara Para Aklamayı Önleme ve Terörizm Finansmanıyla Mücadele kurallarına dayanarak düzenlenmiş kripto paralara ihtiyacı var.

Panetta, mevcut gereksinimlerin asgari olduğunu ve vergiyle ilgili faaliyetleri belirlemenin de çok zor olduğunu belirtirken merkez bankası veya milletvekillerinin, kripto varlıkların vergilendirilmesini nasıl ele aldığı konusu ise en büyük endişeleri arasında bulunuyor. ECB yetkilisi, yüksek kirlilik gibi toplumda büyük maliyetlere yol açan olumsuz dış faktörlere dayalı diğer finansal araçlardan daha yüksek oranda İş İspatı’na dayalı kripto varlıklarının vergilendirilmesini önerdi.

Panetta, kripto varlıklar üzerindeki vergilendirmeyi diğer araçların vergilendirilmesiyle uyumlu hale getirmeyi ve kripto piyasasının küresel doğası göz önüne alındığında, yetki alanları arasında uyum sağlamayı hedeflemeyi düşünüyor. “Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından kısa süre önce önerildiği gibi, belirli bir sınırın üstündeki işlemler için raporlama sorumluluğu getirilmesi durumunda şeffaflık artacak ve bu sayede vergi kaçakçılığıyla mücadele edilebilecek.”

Globally coordinated efforts are needed to bring crypto-assets into a regulatory framework, says Executive Board member Fabio Panetta at @Columbia. We must not repeat past mistakes by waiting for the bubble to burst before acting https://t.co/dGo0HV0KmL

1/5 pic.twitter.com/2MpmkmtoG4

— European Central Bank (@ecb) April 25, 2022

Panetta’ya göre ABD, kripto hizmet sağlayıcılarını algılanan riskler konusunda denetlemek için çalışırken Avrupa ise, kripto para birimlerini düzenleyici görev alanına getirme konusunda öncülük ediyor. Yetkili, diğer finansal düzenleyicilerle işbirliği yapan Finansal İstikrar Kurulu’nun yanı sıra kripto için uyumlu bir Avrupa yaklaşımı oluşturmaya yönelik bir adım olarak Kripto Varlıklarda Piyasaların Düzenlenmesi (MICA)’ya işaret etti.

“Kripto varlıkları düzenleyici bir çerçeveye oturtmamız için küresel düzeyde koordineli çalışmalar yürütmemiz gerekiyor. Kripto varlıkların, yasa dışı bir risk alma çılgınlığını tetiklememesini istiyorsak daha hızlı ilerleme kaydetmemiz gerekiyor.”

İlginizi Çekebilir: Dijital euro CBDC araştırmaları devam ediyor

ECB, uzun zamandır bir merkez bankası dijital para birimi geliştirmek için çalışıyor ve sonunda geçtiğimiz ay Avrupa Komisyonu (European Commission, EC), 2023’te dijital Euro için yasa tasarısı teklifinde bulunacağını duyurmuşu. ECB başkanı Christine Lagarde de daha önce merkez bankasının 2025 yılına kadar dijital para birimini çıkarabileceğine dair sinyaller vermişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ECB yetkilisi, kriptonun düzenlenmesi konusundaki fikirlerini dile getirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!