NY Senatörü, kripto dolandırıcılıklarının resmi suç olmasını yasallaştırmak istiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Senatör Kevin Thomas, dolandırıcılıkla mücadele kapsamında kripto suçlarına karşı net bir yasal çerçeve sağlamaya çalışıyor.

New York Eyalet Senatörü Kevin Thomas, sanal token dağıtımı, özel anahtarların kötüye kullanılması ve kripto projelerindeki gizli çıkarlarla ilgili sahtekarlık ve diğer dolandırıcılıklarla ilgili belirli suçların net bir yasal çerçevesini oluşturmak için yasa değişikliği talebinde bulundu.

Senatör Thomas tarafından hazırlanan yasa tasarısı, özellikle kripto yatırımcılarını aldatmayı amaçlayan projeleri ve bunları oluşturan geliştiricileri hedefleyen dolandırıcılıkların tanımlanması, cezalandırılması ve suç haline getirilmesi çağrısında bulunuyor.

Senato Bill S8839’dan bir kesit. Kaynak: nysenate.gov

Thomas, bu yasa tasarısı aracılığıyla savcılara, dolandırıcılıkla mücadele ederken kripto suçlarına karşı net bir yasal çerçeve sağlamaya çalışıyor.

Yasa tasarısı, yazının yazıldığı sıralarda değerlendirilmesi ve uygunluğunun tespiti için komite incelemesi altında bulunuyor.

Temsilciler Meclisi’nin iki üyesi (California Temsilcisi Norma Torres ve Arkansas Temsilcisi Rick Crawford) yakın zamanda, El Salvador’un Bitcoin’i (BTC) resmi para birimi olarak kabul etmesine bağlı olarak finansal risklerin azaltılması için bir yasa önerisinde bulundu.

Today, I introduced the Accountability for Cryptocurrency in El Salvador Act with @RepRickCrawford. El Salvador’s adoption of #Bitcoin is not a thoughtful embrace of innovation, but a careless gamble that is destabilizing the country. https://t.co/Ag9K8fyHMb pic.twitter.com/4N8DN7895w

— Rep. Norma Torres (@NormaJTorres) April 5, 2022

Cointelegraph’ın da bildirdiği gibi, önerilen yasal mevzuat El Salvador’un “ekonomik istikrar, siber güvenlik ve demokratik yönetişimine” yönelik riskleri analiz etmeyi amaçlıyor. Torres’e göre:

“El Salvador bağımsız bir demokrasi ve onun egemenlik hakkına saygı duyuyoruz, ancak ABD’nin finansal sistemlerini alınan bu kararın risklerinden korumak için bir planı olmalıdır.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NY Senatörü, kripto dolandırıcılıklarının resmi suç olmasını yasallaştırmak istiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!