Opera Crypto Browser, iPhone ve iPad’lerde de kullanıma sunuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son birkaç aydır mobil android kullanıcılarının erişebildiği tarayıcıya, artık Apple kullanıcıları da erişebilecek.

Opera, cuma günü iPhone ve iPad için kripto cüzdanlı Web3 tarayıcısının beta sürümünü yayımladı. Mac ve Windows masaüstü kullanıcıları ile Android kullanıcıları ocak ayından bu yana Opera Crypto Browser’ını kullanabiliyordu. Yayımlanan mobil versiyon, merkeziyetsiz uygulamalar (DApp), oyunlar ve metaverse platformları arasında gezinmeyi kolaylaştıran Web3 odaklı girişim projesi Crypto Browser’ın son aşamasıydı.

Şirkete göre Opera Cüzdanı, Ethereum, Polygon ve Celo ekosistemlerini destekliyor. Tokenler bu destek sayesinde alınabilmesinin yanı sıra satılabiliyor ve transfer edilebiliyor. Kullanıcıların ayrıca, herhangi bir Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu cüzdanını yerel Opera Cüzdanıyla geri yükleyebilme ve mevcut varlıklarını ve bakiyelerini opera cüzdanıyla entegre edebilme imkanı bulunuyor.

Kullanıcılar, tarayıcının ana sayfasında; en son yapılan NFT satışlarını, kriptoların fiyatlarını ve gas ücretleri hakkında canlı güncellemeler içeren “Kripto Köşesi” adlı bir haber akışını görebilecek. Kullanıcılar ayrıca airdroplar ve eğitim kaynağı içeriklerine de ulaşma imkanına sahip olacak.

Opera Crypto Browser’ın varsayılan başlangıç sayfası.

madenciliği korumasıyla birlikte geldiğini söyledi. Bunların yanı sıra açıklanan diğer güvenlik özellikleri arasında, reklam ve izleyici engelleme, açılır pencere engelleyicisi ve çerez diyalog engelleyicisi yer alıyor.

Opera’nın Mobil Başkan Yardımcısı Jorgen Arnesen’e göre Crypto Browser’ın hedefi, Web3’e artan ilgiyi avantaja çevirmek.

“Opera Crypto Browser Projesi, Web3 kullanıcı deneyimini basitleştirmek için oluşturuldu. Opera, Web3’ün hakkettiği potansiyeli ve kitlesel olarak benimsenmesine ulaşması için kullanımının kolay olması gerektiğine inanıyor.”

Ayrıca şirket, destekledikleri ekosistemlere sekiz büyük (Bitcoin, Solana, Polygon, StarkEx, Ronin, Celo, Nervos Network ve IXO) blockchaini de eklediklerini duyurdu.

İlginizi Çekebilir: Opera, Polygon’un dApp ekosistemini 80 milyon kullanıcısına açıyor

Kısa süre önce Opera, emoji tabanlı URL’lerin oluşturulmasına olanak tanıyan Yat platformu ile ortaklık kurmuştu. Opera’nın emojifikasyonu, kullanıcıların URL çubuğuna harf veya kelime yerine “Yats” veya emoji girerek web’de gezinmesine olanak sağlıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Opera Crypto Browser, iPhone ve iPad’lerde de kullanıma sunuldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!