Haftanın Bitcoin ve Altın Grafiği Çıktı: İşte Beklenen Seviyeler!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir haftaya girerken, yatırımcılar iki büyük varlığa – altın ve Bitcoin’e odaklanmış durumda. Bugünkü yazımızda analist Ross J Burland’in haftaya yönelik altın yorumlarını, analist Rakesh Upadhyay’in ise haftalık BTC yorumunu ele alacağız.

Haftalık altın grafiği nelerin habercisi?

Önceki haftanın analizine göre, haftanın altın grafiği yakın vadeli direncin belirlediğini ve günlük grafiğin önemli olarak vurguladığı açılış baskısını gösteriyordu. Ayrıca, boğaların ayıların taahhütlerine meydan okumaya başladığı görülebiliyordu. Altın analisti Ross Burland’e göre bu, görünümün önümüzdeki hafta için yükselişe geçmesini sağlıyor.

Analiste göre, yukarıdaki grafiğe göre, altının fiyatı direnci şu şekilde test etmeye devam etti:

Altın için “mavi gökyüzü” geliyor mu?

Gösterildiği gibi, fiyat yeni oluşan direnci kırdı ve şimdi önceki direnci test ediyor. Boğalar haftaya yükselişle başlamak için koşuyor ve 1.970 doların kırılması, analiste göre önümüzdeki hafta için yukarı yönlü bir uzantının görülmesini sağlayacak.  M-formasyonu, önceki analizde tanımlanan bir modeldi:

Burland, bunun bir geri dönüş modeli olduğunu ve formasyonun boyun çizgisi fiyatı cezbetmek için uzayacağına dikkat çekiyor. Analiste göre 10 Mart’ın en yüksek seviyesi olan 2.010 dolara yakın bir kırılma, “mavi gökyüzü” için yolu açacak.

Analist, Bitcoin için izlenmesi gereken seviyeleri açıkladı

Piyasa değeri ile en büyük kripto para olan BTC’ye yönelik analizlere baktığımızda, analist Rakesh Upadhyay, izlenebilecek seviyeleri veriyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bitcoin, 7 Nisan’da destekten 42.594 dolardan sıçradı, ancak boğalar 8 Nisan’da 20 günlük EMA’da (43.922 dolar) engeli aşamadı. Analiste göre bu durum, fiyatı 42.594 dolar desteğinin altına çeken traderların satışını çekmiş olabilir.

Analist, boğaların 50 günlük basit hareketli ortalamayı (42.620 doları) savunmaya çalışmasını “küçük bir pozitif durum” olarak nitelendiriyor. Boğalar, fiyatı 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (43.923 dolar) üzerine iter ve sürdürürse, kısa vadede aralığa bağlı hareket olasılığını artıracaktır. BTC/USDT çifti daha sonra birkaç gün boyunca 50 günlük SMA ile 200 günlük SMA (48.219 dolar) arasında gidip gelebilir.

Ayılar ve boğalar bu seviyeler için çatışıyor

Aksine, analiste göre, 50 günlük SMA’dan zayıf bir sıçrama, mevcut seviyelerde agresif satın alma eksikliğine işaret edecektir. Ayılar daha sonra bu fırsattan yararlanmaya çalışacak ve pariteyi 50 günlük SMA’nın altına çekecek. Upadhyay, “Başarılı olurlarsa parite psikolojik seviye olan 40.000 dolara düşebilir ve bu seviye de kırılırsa bir sonraki durak yükselen kanalın destek hattı olabilir,” ifadelerini kullanıyor.

4 saatlik grafik, 42.594 dolarlık desteğin toparlanma hareketinin 20-EMA’da söndüğünü gösteriyor. Bu, ayılar tarafından daha yüksek seviyelerde satış yapıldığını gösterir. Upadhyay’a göre 20-EMA aşağı eğimli ve göreli güç endeksi (RSI) negatif bölgede, bu da satıcılara avantaj sağlıyor. Analist, son olarak aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Fiyat düşer ve 42.000 doların altına inerse satış yoğunlaşabilir. Parite daha sonra alıcıların düşüşü tekrar durdurmaya çalışabileceği 40.000 dolara gerileyebilir. Alternatif olarak, 20-EMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış, 50-SMA’da olası bir toparlanma için kapıları açabilir. Boğalar, üstünlük elde etmek için fiyatı 45.400 doların üzerine çıkarmak ve bu alanı sürdürmek zorunda kalacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Haftanın Bitcoin ve Altın Grafiği Çıktı: İşte Beklenen Seviyeler!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!