Cardano (ADA) sahiplerinin yüzde 67'si zararda – Çoğu 1 yıldan önce satın aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADA fiyatı 1 dolar seviyesine doğru gerilemeyi sürdürürken her geçen gün daha fazla yatırımcı zarara uğruyor.

Cardano (ADA) fiyatı psikolojik açıdan önemli olan 1 dolar seviyesine geriledikçe, giderek daha fazla yatırımcı dijital varlık üzerinden gerçekleşmemiş zarar pozisyonuna giriyor.

Cardano ağının yerel tokeni ADA, hafta boyunca değer kaybetti. Fiyat, pazartesi gününden bu yana yüzde 11,4 düştü ve bu da daha fazla alıcının zararda kalmasına neden oldu. Daha da önemlisi, ADA şu anda 2 Eylül’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,09 doların yüzde 64,7 altında ve trendin devam etmesi durumunda önümüzdeki birkaç gün içinde 1 doların altına düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

Zincir üstü veri kaynağı IntoTheBlock tarafından kullanılan “para biriminin girdi/çıktı” göstergesi, ADA sahiplerinin üçte ikisinden fazlasının (yüzde 67) zararda olduğunu söylüyor. Cardano yatırımcılarının dörtte biri kârda ve yüzde 9’u kafa kafaya durumda.

Gösterge, tokenlerin satın alındığı ortalama maliyeti tanımlıyor ve bunu, yazının yazıldığı sırada güncel fiyat olan 1,09 dolar ile karşılaştırıyor.

Veri sağlayıcı, yeşil renkte yalnızca 1,25 milyon adresin bulunduğunu, kırmızı alandaki ADA sahiplerinin 3,41 milyon adrese sahip olduğunu bildirdi.

In/Out of the Money: IntoTheBlock

Bir diğer veri de, tokenlerin tutulduğu süre hakkında. ADA sahiplerinin büyük çoğunluğu (yüzde 76), bir ila 12 ay arasında tokeni elinde tutuyor. Cardano yatırımcılarının sadece yüzde 11’i bir yıldan fazla süredir tokeni elinde tutuyor ve bunlar hala kârda.

Teknik açıdan bakıldığında ADA düşüşe geçti ve 2022 yılının en düşük seviyesi olan 0,80 doları oldukça hızlı bir şekilde tekrar ziyaret edebilir. Bu durum, zararına satmadıkça daha fazla yatırımcıyı kırmızıya sürükleyecektir.

Fiyatlardaki düşüş, akıllı sözleşmelerin kullanıma açılması sürecinde beklentileri karşılayamayan ağa bağlanabilir. Merkeziyetsiz uygulamaların (DApp) sayısı açısından Cardano, zayıf durumda. DeFi Llama verilerine göre, ağ üzerinde çalışan ve toplam değeri yaklaşık 233 milyon dolar olan sadece 10 DeFi protokolü var.

Ancak Cardano’nun kurucu ortağı Charles Hoskinson, birçok merkeziyetsiz Cardano uygulamasının haziran ayında aktif olacak Vasil hard fork (sert çatallanma) sürecini beklediklerine inanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Cardano (ADA) sahiplerinin yüzde 67'si zararda – Çoğu 1 yıldan önce satın aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!