Terra (LUNA) protokolü rezervine 200 milyon dolarlık AVAX ekledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra blockchain ağının geliştirilmesinden sorumlu iki ana kuruluş, 200 milyon dolarlık AVAX aldı.

Terraform Labs (TFL) ve Luna Foundation Guard (LFG), Avalanche Foundation’dan toplam 200 milyon dolar değerinde AVAX token satın aldıklarını duyurdu.

Terra’nın Twitter hesabında açıklanana göre, Terra blockchain’in geliştirilmesinden sorumlu şirket olan TFL, “ekosistem teşviklerini stratejik olarak dengelemek” için 100 milyon dolar değerinde Terra’nın yerel tokeni olan LUNA’yı AVAX token ile değiştirdi.

Terra’nın algoritmik stablecoin’i UST için rezerv oluşturmak için çalışan kâr amacı gütmeyen kuruluş LFG, Avalanche Foundation’dan 100 milyon dolarlık ek AVAX satın almak için kendi UST varlıklarını kullandı.

Bu satın alımlar, şu anda 16,7 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Terra’nın yerel UST stablecoin’ini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon, Bloomberg’e verdiği demeçte, LFG’nin UST rezervleri için AVAX’ı seçmelerinin arkasında, blockchain ekosisteminde sağlam bir büyüme yaşanmasının ve kullanıcılarının sadakatinin etkili olduğunu belirtti.

“Avalanche hala büyüyen bir ekosistem. AVAX tokenine olan sadakatten besleniyor ve kullanıcılar, kendilerini AVAX ile uyumlu hale gelen bir varlığa daha fazla yakınlık hissedecektir. Oysa ortalama bir Ethereum kullanıcısı için, projenin Ether destekli olması aynı etkiyi oluşturmaz.”

Terra, UST’yi güçlendirmeye devam ederken rakipleri stablecoin’i tahttan indirmek için yeni yollar arıyor. Birinci katman blockchain ve hem Ethereum hem de Terra’ya rakip olan Near Protocol’ün (NEAR), USN adlı bir stablecoin geliştirdiği söyleniyor. Hesaplarında USN bulunan kullanıcılara, yıllık yüzde 20 getiri (APY) sağlayabilen merkeziyetsiz bir finans protokolü geliştirileceği bildirildi.

Kullanıcılarının UST mevduatlarına yüzde 19,49 APY sunan Terra ekosisteminin Anchor protokolüne benzer bir yapı söz konusu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Terra (LUNA) protokolü rezervine 200 milyon dolarlık AVAX ekledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!