İngiltere, kripto düzenlemesini tekrar gözden geçiriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine Ekonomik Sekreteri John Glen, “Eğer kripto teknolojileri geleceğin büyük bir parçası olacaksa, Birleşik Krallık olarak bunun inşasının temel kısmında yer almak istiyoruz,” dedi.

Birleşik Krallık ekonomi ve maliye bakanlığı, ödeme aracı olarak kullanılan stabelcoinleri mevcut düzenleyici çerçeveye dahil etmek için bir değişiklik planladıklarını söyledi.

Pazartesi günü yapılan duyuruda, HM Treasury (Birleşik Krallık finansal hizmetler düzenlemeleri için oluşturulmuş komite) çeşitli kuruluşlar, üniversiteler ve bireylerle yapılan görüşmelerin ardından Ocak 2021’den itibaren belirli stabelcoinlerin müşteriler için “en yaygın ödeme aracı” olabileceğini söyledi. İngiltere hükümeti, “öncelikle mevcut olan elektronik para ve ödemeler mevzuatını değiştirerek stabelcoinleri düzenleyici çerçeveye oturtmak için gerekli yasal adımları atmayı” planladıklarını söyledi.

Maliye bakanlığı, kriptoları ve blockchain teknolojisini Birleşik Krallık’ta kullanmayı amaçlayan önlem paketinin sadece küçük bir parçasının “stabelcoinleri içerecek şekilde düzenleyici çerçeveyi değiştirmek” olduğunu söyledi. Hükümet ayrıca sektörle daha yakın bir çalışma içinde olmak, ülkenin vergi sisteminin kripto piyasasındaki gelişmeleri nasıl teşvik edebileceğini keşfetmek, yenilikçi firmalara yönelik finansal sanal piyasa altyapısı alanı oluşturmak ve 2022 yazında Royal Mint tarafından piyasaya sürülecek NFT’nin tanıtılması için “Cryptoasset Engagement Group”u duyurdu.

Maliye Bakanı Rishi Sunak, “İngiltere’yi kripto alanında küresel bir merkez haline getirmek benim en büyük amacım ve bahsettiğimiz önlemler ise firmaların bu ülkede yatırım yapmalarını, yenilik içinde bulunmalarını ve büyümelerini sağlamaya yardımcı olacak. Bu sayede Birleşik Krallık, her zaman finansal hizmetler sektörünün teknoloji ve inovasyon saflarının ön kısımlarında yer alacak. En azından planımız bu yönde,” dedi.

HM Hazinesi; Litecoin, Dogecoin, Bitcoin, Ether ve Zcash’i stablecoin olarak yanlış tanımlıyor.

Hazine Ekonomik sekreteri John Glen, hükümetin kripto kredilerinin ülke vergi sisteminde nasıl ele alınabileceğini gözden geçireceğini söyledi ve Yatırım Muafiyeti kapsamında ülke adına gerçekleştirilen kripto işlemleri için yabancı yatırımcıların Birleşik Krallık vergilerinden muaf tutulup tutulmayacağının da karara varılacağını belirtti. Glen ayrıca, İngiltere hükümetine tavsiyelerde bulunmak için sektör ve düzenleyici liderlere danışarak Cryptoasset Engagement Group’u kuracak ve yönetecek.

Yapılacak istişare sonucunda, İngiltere piyasasının büyümesi ve benimsenmesi göz önüne alınarak “daha geniş bir dizi kripto faaliyetlerini düzenlemenin” planlandığı belirtildi. Bunlara ek olarak Mali davranış otoritesi (FCA), mayıs ayında sektör katılımcılarının yer alacağı, Birleşik Krallık’ta kripto varlıklar için oluşturulacak düzenleyici çerçevenin nasıl daha da geliştirilebileceği konusunda bilgi almayı amaçlayan bir CryptoSprint etkinliği düzenleyeceğini söyledi.

Pazartesi günü Innovate Finance Global Zirve’sinde konuşan Glen, “Bu ülkede belirli kripto varlıkların finansal olarak düzenlenmesi kapsamında yasalar çıkararak tüketicileri korumaya çalışacağımızı zaten söylemiştik. Fakat asıl olarak, eğer kripto teknolojileri geleceğin büyük bir parçası olacaksa, Birleşik Krallık olarak bunun inşasının temel kısmında yer almak istiyoruz,” dedi.

İngiltere hükümetinin yapmış olduğu bu açıklama, Birleşik Krallık finansal düzenleyicisi FCA’nın kripto hizmetleri sunan bazı firmaların geçici kayıt durumunu son tarihinin 31 Mart’ın daha da ileri bir tarihine uzattığı açıklamasının ardından geldi. Buna ek olarak, İngiltere Merkez Bankası ve bir dizi düzenleyici kuruluşun, mart ayında kripto düzenlemesini değerlendirdiklerini ve özellikle HM Treasury’nin düzenleyici çerçeveye stabelcoinleri dahil etmeyi planlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İngiltere, kripto düzenlemesini tekrar gözden geçiriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!