CertiK, SoftBank liderliğinde 60 milyon dolarlık fon topladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web3, blockchain yerel işletmelerine çeşitli fırsatlar yaratıyor, ancak bu durum sonucunda ciddi güvenlik açıkları da ortaya çıkabiliyor.

Son dokuz ayda toplam 290 milyon dolar toplayan blockchain güvenlik firması CertiK, SoftBank Vision Fund II ve Tiger Global’den 60 milyon dolarlık fon topladı.

Bu gelişme, blockchain topluluğunun Web3 uygulama geliştirme çevresinde büyümeye öncülük ettiği ve özellikle de oyun, NFT ve DeFi gibi sanal ekosistemler için yeni kullanım durumları oluşturduğu zamanda gerçekleşti. CertiK’nın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Monier Jalal, Cointelegraph’a yaptığı yazılı açıklamada, “Gelişmeler aşırı hızlı ilerlediği zaman, hatalar gerçekleşir,” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Web3 geliştirmesiyle ilgili güvenlik konusu genellikle daha sonradan düşünülen bir faktördür ve bu durum oldukça tehlikelidir. Zincirler arası köprü veya DeFi kredi planları gibi yeni oluşan altyapı çevresindeki erken aşama olgunluğu, bilgisayar korsanlarının hedefidir.”

Blockchain security firm @certik_io
says DeFi attacks could root from lack of decentralization. https://t.co/B32qTEWU8c

— Cointelegraph (@Cointelegraph) January 11, 2022

Girişim fonları, blockchain güvenlik hizmetleri konusunun üzerinde durulması gereken bir nokta olduğunun altını çiziyor. CertiK, bu ayın başlarında gerçekleştirilen ve Insight Partners, Tiger Global ve Advent International’ın yürüttüğü B3 serisi bir fonlama turunda 88 milyon dolar topladı ve değerlemesi iki katına çıkarak 2 milyar dolara yükseldi. Şirket, Aralık 2021’de Sequoia’nın öncülük ettiği fonlama turunda ise 80 milyon dolar toplamıştı.

Bazı güvenlik açıkları sebebiyle kripto endüstrisinde manşetlere çıkacak boyutta siber saldırılar gerçekleşmeye devam ediyor. Hata ödül hizmeti ImmuneFi’nin ocak ayında yaptığı bir araştırmaya göre DeFi hackleri, sadece 2021 yılında 10,2 milyar doların üzerinde bir kayıpla sonuçlandı. Bu ayın başlarında ise Axie Infinity’nin Ronin köprüsü, 600 milyon dolarlık kayıpla sonuçlanan bir siber saldırıya uğradı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
CertiK, SoftBank liderliğinde 60 milyon dolarlık fon topladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!