Kazakistan’dan Coinbase’e erişimi engeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı ülkede Coinbase’in web sitesine erişimi engelledikleri haberlerini resmen doğruladı. Kazakistan makamları Eylül ayından bu yana yerel IP adreslerinin Coinbase’e erişimini engelliyor.  

Yerel bir haber kuruluşu Kursiv’in 7 Kasım tarihli haberine göre Coinbase web sitesine erişim, Kültür ve Enformasyon Bakanlığı’nın emriyle engellendi. Bakanlık temsilcileri gazetecilere, talebin Coinbase’i Dijital Varlıklar Kanunu’nu ihlal etmekle suçlayan farklı bir devlet kurumu Dijital Kalkınma Bakanlığı’ndan geldiğini açıkladı.

Şubat 2023’te yürürlüğe giren Dijital Varlıklar Kanunu, dijital paraların mint’lenmesini, alım satımını ve ulusal lisans olmaksızın kripto borsası işletilmesini yasaklıyor. Faaliyet için gereken onay, Kazakistan’ın özel bir ekonomik bölgesi Astana Uluslararası Finans Merkezi (AIFC) otoritesi tarafından veriliyor.

Kazakistan ve finansal otoriteler

Söz konusu finansal otorite tarafından şimdiye kadar Binance, Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit ve Xignal&MT’i onayladı.

Coinbase web sitesine erişimle ilgili sorunlarla ilişkin ilk raporlar, yerel Telegram kanalı Finance.kz’nin “Büyük Kazak yatırım güvenlik duvarının” yalnızca Coinbase’e değil, Kraken ve diğer büyük yabancı kripto borsalarına da erişimi engellediğini yazdığı eylül ayında ortaya çıktı.

Kazakistan kripto madencilik sektöründe dünyanın en büyüklerinden biri olarak bu alanda sıkı bir düzenleyici yaklaşım benimsedi. Ekim ayında, sekiz büyük kripto para madenciliği operatörü, madenciler için yüksek enerji fiyatları nedeniyle kripto madenciliği endüstrisinin “çok sıkıntılı bir durumda” olduğunu iddia ederek Başkan Kassym-Jomart Tokayev’e açık bir mektup imzaladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kazakistan’dan Coinbase’e erişimi engeli
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!