Bitcoin’in (BTC) piyasa değeri Visa’yı solladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında 2022 yılında çöküşlerin ardından 2023 ilaç gibi geldi. Yeni yıl ile birlikte Bitcoin (BTC) kendi çapında adeta bir ralli yaptı. 2023’ün ilk günlerinden bu yana yüzde 48 değer kazanan BTC, piyasa değerini de bir hayli yukarı çekti.  

Bitcoin (BTC), Visa’yı geride bıraktı

Bitcoin’de meydana gelen fiyat artışları, piyasa değerini 470 milyar dolara kadar çıkardı. Ne var ki bu rakam, finansal hizmetler devi Visa’nın piyasa değerini de sollamış oldu. CoinMarketCap verilerine göre Visa, 469 milyar dolarlık piyasa değeri ile Bitcoin’in piyasa değerinin gerisinde kaldı.  

BTC ve Visa’nın piyasa değeri. Kaynak: CoinMarketCap.

Ancak bu durum ilk defa yaşanmıyor. Bitcoin’in piyasa değeri üçüncü defa Visa’ya geride bıraktı.

Bununla birlikte BTC’nin ilk Visa’yı sollayışı, Aralık 2020 tarihinde gerçekleşti. O zamanlar BTC fiyatı 25.000 dolar seviyelerindeydi. Bitcoin piyasa değerinin Visa’nın piyasa değerini geçmesi ise BTC’nin Eylül 2020’de 10.200 dolardan, tam 7 ay içerisinde 63.170 dolara yükseliş kaydettiği dönemde meydana geldi. 

Bu liderlik ise Kasım 2022’de FTX’te meydana gelen çöküş ile birlikte sekteye uğradı. Bilindiği üzere FTX’te yaşanan 6-10 Kasım arasındaki tarihler 100 milyar dolar silindi.  

O dönemlerde ise Bitcoin’in toplam piyasa değeri 408 milyar dolardı. O zamandan bu yana ise Bitcoin 65 milyar dolar daha biriktirdi ve yeniden Visa’yı geride bırakmayı başardı. 

BREAKING: #Bitcoin market cap is now worth more than Visa ‼️#BTC #Crypto #CryptoNews #cryptocurrecy #cryptomarket pic.twitter.com/rZrLufkwLj

— Ajay (everything hindi) (@EverythingAjay) February 19, 2023

Ayrıca BTC ve Visa arasında 1 milyar dolarlık küçük bir fark göz önüne alındığında ise ikisinin de birbirini belirli aralıklarda geride bıraktığını da söylemekte fayda var. 

Öte yandan Bitcoin’in piyasa değeri Mastercard’ın piyasa değeri ile karşılaştırıldığında ise Google Finance verileri, Mastercard’ı üçüncü sıraya atmış durumda. Mastercard’ın piyasa değeri ise şu anda 345,24 milyar dolar civarında. 

The #Bitcoin Strategy is the Winning Strategy. pic.twitter.com/AR9R1Dxj5G

— Michael Saylor⚡️ (@saylor) February 17, 2023

Son olarak haberin kaleme alındığı andan itibaren Bitcoin fiyatı 24.400 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin’in (BTC) piyasa değeri Visa’yı solladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!