İlk olarak 22 Haziran 2022’de çalışanlarının yüzde 30’u ile yollarını ayıran Vauld, günümüzde yaşadığı iflas ve çöküşün ilk sinyalini vermişti. Devamında 4 Temmuz 2022’de para çekim işlemlerini durduran lending şirketi, günümüzde dahi hâlen sürecek olan iflas davası sürecine girmiş oldu.
Bu çöküşlerin birbiri ile olan benzerlikleri birçok kripto meraklısının dikkatini çekiyor. Bu tarz projeler, iflas etmeden önce yatırımcılarına yüksek faiz getirisi vaadiyle büyük yatırımları bünyelerine alıyor, diğer borsalarda veya platformlarda kaldıraçlı işlem ile bu varlıkları katlıyorlardı.
Ancak buradaki sorun, bu varlıkların piyasada yaşanan anlık düşüş sonra deyim yerindeyse kağıt parçası gibi değerleşsizleşmesiydi. Bunun en büyük sebebi ise yapılan işlemler ile hacmin şişirilmesi ve aslında hiç olmayan bir piyasa büyüklüğü içerisinde yüksek faizlerin yatırımcılara taahhüt edilmesiydi.
Bu aşırı riskli iş modelini benimseyen Three Arrows Capital ve Voyager gibi şirketler de benzer sonlar yaşadı.
Vauld ise aradan geçen süre zarfından yeniden alacaklı koruma izni aldı. Yeni tarih 28 Şubat.
Vauld, şubat ayının sonuna kadar alacaklı koruması aldı
Bloomberg tarafından paylaşılan detaylara göre Singapur mahkemesi, Vauld için alacaklı koruma süresini 28 Şubat’a kadar uzattı. Bunun sebebi olarak ise şirket henüz bir canlanma planı yapmaması gösterildi.
4 Temmuz’da ayında para çekim işlemlerini donduran Vauld, yeniden yapılandırmayı araştırmak için danışmanlar tutmuştu. Şirket, iki dijital varlık fonu yöneticisinden platformunda takılıp kalan token’ların yönetimini devralmak için teklifler aldı.
Diğer taraftan şirketi alma planlarından vazgeçen Nexo da davanın önemi aktörleri arasında.
haberde yer alan detaylara göre Vauld, sunduğu yeminli ifadede Nexo ile herhangi bir anlaşmaya devam etmeyeceğini söyledi.