SEC, Yuga Labs’ı Soruşturuyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web3 alanındaki en önemli projelerden biri olan Yuga Labs, Bloomberg’e göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturma altındadır. Habere göre soruşturma, Yuga’nın dijital varlıklarının satışının federal yasaları ihlal edip etmediğini belirlemeye çalışacaktır. Eğer haberler doğruysa, BAYC’ın yaratıcısı Yuga ve tüm NFT ortamı için farklı sonuçlara neden olacaktır. Haber ismi açıklanmayan, konuya yakın bir kaynaktan sızdırılmıştır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

SEC, Web3’e Müdahale Etmeye Devam Ediyor!

Genel olarak SEC olarak bilinen ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, NFT projelerinin işlemesi gereken net kurallar oluşturmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Ancak bu sektörü düzenlemek, o kadar kolay değildir. Son derece modası geçmiş yasalarla Web3 ve NFT’leri düzenlemek şu anda imkansızdır. Yuga Labs’a yönelik soruşturmada SEC, Web3’ün mevcut düzenlemelere uymasını sağlamaya çalışmaktadır. Bunun için SEC Başkanı Gary Gensler, problemler olduğunu ileriye sürmüştür.

Daha önceleri Gensler, kripto varlıklarının çoğunun 1946’da Yüksek Mahkeme tarafından belirlenen menkul kıymetler düzenleme yasalarına tabi olduğunu belirtmiştir. Bu önemli kararda Yüksek Mahkeme SEC’e, bir kar beklentisi olduğunda yatırımların menkul kıymet olup olmadığını belirleme yetkisi vermiştir. SEC’in kazandığı davalar arasında BlockFi Inc için 50 milyon dolarlık devasa bir para cezası da yer almaktadır. Yuga Labs, durumun ciddi olmadığını ortaya atmıştır. Ancak SEC’in soruşturmasını derinleştirmesi, olayı farklı boyutlara taşıyacaktır.

SEC’in Yuga Labs’ı araştırmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. Yuga Labs, Web3’teki en büyük şirketlerden biridir. Ayrıca araştırma, NFT yasaları için çok önemlidir. SEC’in karar vermeye çalıştığı bir konu, NFT’lerin hisse senetlerine benzer olup olmadığıdır. Ayrıca eğer öyleyse aynı kurallara uymaları gerekip gerekmediğidir. Hisse senetleri, ifşa yasaları da dahil olmak üzere çeşitli yasalara sahiptir. Şu anda, NFT alanında böyle bir kural bulunmamaktadır. Ayrıca SEC, BAYC yönetişim ve hizmet token’ı olan ApeCoin’ide incelemektedir. ApeCoin, BAYC ekosistemindeki NFT sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

Yuga Labs’ın Yasa Dışı İşlemler Gerçekleştirdiğini Kanıtlayan Herhangi Bir Belge Yok!

Şu anda Yuga Labs’a yönelik bir soruşturma ve herhangi bir yanlış yapma iddiası resmi olarak bulunmamaktadır. İsimsiz kaynaktan gelen söylentiler doğruysa, NFT’lerin menkul kıymet olup olmadığına dair emsal belirlenmeye çalışıyor olabilir. Önemli bir şekilde, haberler çıktıktan sonra ApeCoin’in fiyatı da keskin bir şekilde düşüş yaşamıştır. Sızan haberlerden sonra CoinMarketCap’in istatistiklerine göre, ApeCoin fiyatı yaklaşık olarak yüzde 9 düşüş yaşamıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
SEC, Yuga Labs’ı Soruşturuyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!