Elon Musk’a karşı açılan Dogecoin davasına yeni isimler eklendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in kurucu CEO’su Elon Musk’a karşı açılan 258 milyar dolarlık Dogecoin davasına, yatırımcı statüsünde 7 yeni davacı ve 6 yeni davalı daha eklendi. Söz konusu davada Elon Musk, Dogecoin’i desteklemek ve değerini artırmak için saadet zinciri oluşturmakla suçlanıyordu. Manhattan Federal Mahkemesi’ne sunulan dava dosyasında; Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ve tünel inşaatı şirketi The Boring Company’nin de adı geçiyordu.  

Aktarılan detaylara göre; dava dosyası, Elon Musk ve şirketlerinin Dogecoin’in fiyatını kasıtlı olarak artırdığını iddia ediyor. Dogecoin’in, 2 yıllık bir süre içerisinde yüzde 36 binden fazla değer kazandığı ve sonra ani bir düşüş yaşadığı biliniyor. Davalıların bu şekilde, diğer Dogecoin yatırımcılarının yaptığı harcamalarla on milyarlarca dolar kar ettiği belirtiliyor. Dava dosyası ayrıca, davalıların baştan beri Dogecoin’in ulaştığı değerden daha düşük bir değere sahip olduğunu bildiğine ve popüler kripto biriminin değerinin yalnızca pazarlamaya bağlı olduğuna işaret ediyor.  

Yeni davalı listesinde Dogecoin Vakfı da yer alıyor

Diğer yandan; Tesla, SpaceX ve The Boring Company, davayla ilgili kendilerine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Dava, bu yılın haziran ayında açılmıştı. Bu gelişmeden kısa bir süre sonra Elon Musk, bir Twitter paylaşımında Dogecoin’i desteklemeye devam edeceğini dile getirmişti.  

Davaya eklenen davalı listesinde, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduğu ifade edilen Dogecoin Vakfı da yer aldı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Elon Musk’a karşı açılan Dogecoin davasına yeni isimler eklendi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!