Bitcoin Neden Düşüyor? Fiyat 66.500 Doların Altını Gördü!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) son 24 saatte %5’e yakın düşüş yaşarken gözler olası sebeplere çevrildi.

Bir süredir 70 bin dolar bölgesinde konsolide olan Bitcoin, 2 Nisan günü erken saatlerde gelen satışların etkisiyle 66.340 dolara kadar geriledi.

Buna paralel olarak tüm kripto para piyasasında düşüşler gözlemlendi. Ethereum’da benzer bir geri çekilme ile %5’e yakın düşerken BNB %4,7 düştü.

Son 24 saatte yaşanan düşüşler ile 120 bin yatırımcının toplamda 390 milyon doları likidasyona uğradı.

Bitcoin neden düşüyor?

Kripto para analiz şirketi QCP Capital düşüşler hakkında yaptığı açıklamada, tetikleyici faktörün vadeli işlem piyasasındaki aşırı şişen fonlama oranları olabileceğini söyledi.

Birçok kripto para paritesinde fonlama oranları geçtiğimiz hafta sonu itibariyle 0.07 seviyelerinin üzerine çıkmıştı. QCP Capital piyasadaki long (uzun) yönlü pozisyonun artmasıyla birlikte bir temizlik düzeltmesi yaşanmış olabileceğini kaydetti.

Öte yandan ABD Dolar Endeksi (DXY) verilerindeki yukarı yönlü kırılma, genel olarak tüm risk piyasalarını kötü etkiledi. ABD piyasaları geçtiğimiz cuma günü tatil nedeniyle kapalıydı ve piyasalar 3 günlük aranın ardından açılınca DXY’de yukarı yönlü bir hareket görüldü.

Doların değer kazanması genel olarak kripto para piyasasında ters etki yaratırken bu sefer de benzer bir tablo oluştu. Kısa sürede %0,46 yükseliş sergileyen DXY, 105 puan bandına kadar tırmandı.

Bitcoin Neden Düşüyor? Fiyat 66.500 Doların Altını Gördü! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Düşüyor? Fiyat 66.500 Doların Altını Gördü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!