Bitcoin ve Ethereum’da Çanlar Çalıyor: 2,6 Milyar Dolarlık Opsiyon Sona Erdi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve Ethereum’un 3,35 milyar dolarlık opsiyonun maksimum verim noktasına ulaşmış olması düzeltme bitti mi sorularını akıllara getirdi. 

Opsiyon veri platformu Greeks.Live’ın 22 Mart tarihinde Twitter’dan paylaştığı verilere göre 1,7 milyar dolar değerinde 25 bin Bitcoin opsiyonu ve 890 milyon dolar değerinde 250 bin Ethereum opsiyonu sona erdi.

Söz konusu opsiyonların satış oranlarının alım oranlarına oranı Bitcoin’de 0,56 Ethereum’da ise 0,51 olarak kayıtlara geçti. Yatırımcılarının çoğun yükselişe yönelik opsiyon satın alırken bir kısım yatırımcı da korunmak amacıyla put opsiyonları satın aldı.

Bu opsiyonların maksimum verim seviyesi Bitcoin için 67 bin dolarken Ethereum için 3.500 dolar seviyeleriydi. Bu seviyelerin gün içerisinde beklenti bölgelerine ulaşmış olması akıllarda soru işareti yarattı.

Bitcoin 70 bin doları koruyamadı

Opsiyon verilerine göre kripto para piyasasının bu hafta yön değiştirdiği gözlemlendi. Geçtiğimiz hafta sonu rallisinin son ayağı olduğu ve Bitcoin’in 70 bin dolar seviyelerini koruyamaması durumunda yükselişlerin problem yaşayabileceği belirtilmişti.

Greekslive, bu hafta fiyatlarda ciddi bir düşüş gerçekten yaşandığını belirtirken satım opsiyonlarında talebin arttığını vurguladı. Ancak fiyatların düşüş yaşamasıyla birlikte sayının azaldığı ve birçok pozisyonun karla kapatıldığı belirtildi.

Put oranına gelen talebin düzeltmenin devam edeceğine yönelik düşünceleri alevlendirdi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin ve Ethereum bir miktar toparlanma yaşasa da son 24 saatte %6’yı aşkın düşüşle Bitcoin 67.732 dolar, Ethereum ise 3.691 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin ve Ethereum’da Çanlar Çalıyor: 2,6 Milyar Dolarlık Opsiyon Sona Erdi! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ve Ethereum’da Çanlar Çalıyor: 2,6 Milyar Dolarlık Opsiyon Sona Erdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!