Kripto pump-dump grupları nedir? Güvenilir mi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Discord ve Telegram üzerinde aktif olan pump ve dump grupları, popüler olmayan altcoinlerde büyük manipülasyonlara sahne oluyor.

Yanlış bilgi yayarak fiyatları hileli bir şekilde manipüle eden pump-and-dump operasyonları, en azından 1700’lerden beri ekonomik bağlamlarda var olmuştur. Örneğin, South Sea Company’de hisseleri olan dolandırıcılar, on sekizinci yüzyılın başlarında işletme ve gelirleri hakkında yanlış beyanlarda bulunmaya başladılar. 

Plan, gelecek vaat eden bir mala yatırım yaptıklarını düşünerek yanlış yönlendirilen bilgisiz tüketicilere satmadan önce hisse senedi fiyatını yapay olarak şişirmekti. Çağdaş dolandırıcılar, Güney Denizi Balonu olarak bilinen bir pompala ve boşalt stratejisiyle onların örneğini takip ediyorlar.

Bununla birlikte, blokzincir teknolojisinin ortaya çıkması ve kripto ticaretinin yükselişiyle birlikte, sorun daha geniş ve daha ciddi hale geldi. Hükümet düzenlemeleri geciktiği için kripto para birimleri bu tür piyasa manipülasyonlarına karşı özellikle hassastır.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto pump-dump grupları nedir? Güvenilir mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!