Solana Meme Coin’i 2 Günde 425x Yapmayı ve Binance’de Listelenmeyi Nasıl Başardı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana ağında yaşanan memecoin çılgınlığı yeni bir yatırım yöntemi doğurarak milyarlarca dolarlık market değeri oluşturdu.

Kripto para piyasalarında Bitcoin’in öncülüğünde genel bir yükseliş hakimken, Solana memecoin furyasının etkisi ile son 20 gündür istikrarlı bir şekilde yükselerek fiyatını 2’ye katladı. Piyasalardaki paranın büyük bir kısmı yaşanan memecoin çılgınlığı ile birlikte son iki haftada memecoinlere aktı. Bu noktada tercih edilen ekosistem Solana oldu.

Akım başlangıçta Solana ağı üzerinde üretilen memecoin’lere adeta zar atarcasına yatırım yapmak ve herkesin bu coinlere yatırım yapmasını ummaktan geçiyordu. Bu şekilde 100 dolar ile binlerce dolarlık getiri sağlayan onlarca kişi ilginin artmasını ve bu yöntemin trend olmasını sağladı.

Ancak insanların kolay yoldan para kazanma isteği ile, memecoin çıkarma ve yatırım yapma yaklaşımı her dakika üretilen yüzlerce coin sebebi ile bir kumara dönüştü. Çıkartılan coinlerin neredeyse %99’u çıkartıldıktan ve içerisine bir miktar fon aldıktan birkaç dakika sonra herkesi dolandırarak ortadan kayboldu, kaybolmaya devam ediyor.

Memecoin ekosisteminde yeni trend: Cüzdanıma sol gönder

Günlerdir memecoin avına çıkarak zengin olmaya çalışan yatırımcıların ilgisini 3 gün önce gerçekleşen yeni bir yatırım yöntemi çekti.

Darkfarms isimli bir X (Twitter) kullanıcısı hesabından yaptığı paylaşımda bir cüzdan adresi paylaştı ve herkesin SOL göndermesini talep etti. 24 saat sürecek olan bu ön satış yönteminde insanların gösterecekleri katılım ve ilgiye göre fiyatlanacağından bahsedilirken, insanlar bu kişinin cüzdanına binlerce SOL göndermeye başladı. 

Ardından elde ettiği SOL miktarına oranla BOME token üreten kişi, bu tokenları SOL gönderen kişilere gönderdikleri oranda transfer etti. 

BOOK OF MEME (BOME)’in doğuşu

Transferler sonrasında 1 SOL gönderen bir kişiye 3.405.106 adet BOME gönderim gerçekleşti. Merkeziyetsiz borsalar üzerinde gerçekleşen alım satımlar ile fiyatı hızlıca 250 katına kadar yükseliş gösterdi. Yaşanan bu yükseliş token’ın piyasada hızlıca yayılmasını ve sosyal medya üzerinde hakkında binlerce paylaşım yapılmasına neden oldu.

Yapılan paylaşımların sayısı Twitter üzerinden 300 bini buldu. Herkesin konuştuğu memecoin beraberinde “cüzdanıma SOL gönder” ön satış yönteminin de birden popülerleşmesini sağlamış oldu.

Binance, Gate, HTX, CoinEx ve diğerlerinden gelen listelemeler

Birden bire popüler olan BOME’un süratini ivmelendiren bir diğer gelişme ise merkezi borsalardan gelen listelemeler oldu. 2 gün içerisinde var olmuş bir token’a birden bire borsalardan listeleme haberleri gelmesi ile fiyat iyice yükseldi. Ardından BOME adına en büyük haber Binance’in listeleyeceğini duyurması ile gerçekleşmiş oldu.

1,5 milyar dolarlık piyasa hacmi, 425 katına çıkan getiri

BOME fiyatı listeleme haberleri sonrasında yükselmeye devam ederek, listeleme haberleri öncesinde olduğu noktadan 2 katı yükseliş göstererek projeye 1 SOL yatırım yapan (anonim bir kişinin cüzdana hiçbir sebep yokken para gönderen) bir kişinin kazancı yaklaşık 400 SOL’e ulaştı. SOL fiyatındaki artış da göz önüne alındığında 425 kata yakın bir kazanç elde edilmiş oldu.

Kripto para piyasasında trend’ler doğmaya devam ederken…

Solana ağında yaşanan memecoin trend’i projelerin %99’unun dolandırıcılık olması gerçeğini kabullenen yatırımcılar eşliğinde gerçekleştiği gibi bu şekilde “cüzdanıma SOL gönder” yöntemi ile gerçekleşen ön satışlar da aynı noktaya çıkabilmektedir. Olayın ardından yüzlerce sahte hesap gerek BOME projesi olduğunu iddia ederek gerekse de proje çıkartacağını öne sürerek binlerce dolarlık dolandırıcılığa imza attı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana Meme Coin’i 2 Günde 425x Yapmayı ve Binance’de Listelenmeyi Nasıl Başardı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!