Bitcoin Neden Düşüyor: 67 Bin Doların Görülmesinde Binance Etkisi Mi Var?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) son 24 saatte %10’a yakın düşüş yaşarken gözler olası sebeplere çevrildi.

Bitcoin her gün yeni rekor tazelemesinin ardından dün sabah saatlerinde de 73.737 dolara ulaşarak yeni bir ATH yapmıştı. Bitcoin’de daha sonra gelen sert satışlar fiyatı 66.858 dolara kadar çekti.

Buna paralel olarak tüm kripto para piyasasında düşüşler gözlemlendi. Ethereum’da benzer bir geri çekilme ile %10’a yakın düşerken BNB %8 düştü. Solana (SOL) ise düşüşlere karşı direnerek günün yükselen nadir altcoinlerinden biri oldu.

Son 24 saatte yaşanan düşüşler ile 192 bin yatırımcının toplamda 680 milyon doları likidasyona uğradı.

Bitcoin neden düşüyor?

On-chain analitik platformu Lookonchain 15 Mart tarihinde yaptığı paylaşımda, düşüşün kaynağı olabilecek bir transfere yer verdi.

Paylaşıma göre Binance’e ait bir para yatırma cüzdanı son 24 saat içerisinde 329 milyon dolar değerinde 4.637 Bitcoin’i sıcak cüzdanlara transfer etti. Bu durum düşüş sebebi olarak görülmese de 5 Mart tarihinde yaşanan sert geri çekilme öncesi aynı cüzdanın benzer miktarda BTC transfer etmesi dikkat çekti.

Öte yandan CoinDesk’in haberine göre Hong Kong lisanslı borsa VDX’in analisti, son dönemde ABD’den gelen güçlü enflasyon verilerinin Merkez Bankası’nın (FED) faiz indirimi beklentilerini düşürdüğünü söyledi. Analist buna paralel olarak altın fiyatının da düştüğünü belirtti. Ayrıca Bitcoin’in son artışının piyasanın doğru fiyatlaması için aşırı hızlı olduğu ifade edildi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Neden Düşüyor: 67 Bin Doların Görülmesinde Binance Etkisi Mi Var?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!