Kriptoda kötü amaçlı yazılım nedir ve nasıl tespit edilir?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto kötü amaçlı yazılım tehdidini açığa çıkarın ve dijital varlıklarınızı ve işlemlerinizi korumak için etkili tespit yöntemlerini öğrenin.

Siber güvenlik tehditlerinin sürekli gelişen doğası, ortaya çıkan tehditlere karşı sürekli tetikte olmayı gerektirir. İlgi çeken bu tür tehditlerden biri de kripto kötü amaçlı yazılımdır. Son istatistikler rahatsız edici bir eğilimi ortaya koyuyor: Yalnızca 2023’ün ilk yarısında 300 milyondan fazla kripto kötü amaçlı yazılım saldırısı kaydedildi; bu, 2022’nin aynı dönemine kıyasla neredeyse %400’lük bir artışı temsil ediyor.

Endişe verici istatistikler, siber suç ortamındaki dinamiklerin değiştiğini gösteriyor ve bu da kripto kötü amaçlı yazılımlara giderek daha fazla odaklanıldığını gösteriyor. Peki, kripto kötü amaçlı yazılım tam olarak nedir? Kripto kötü amaçlı yazılım, kripto para madenciliği amacıyla bilgisayarların veya cihazların işlem gücünü ele geçirmek için tasarlanmış bir kötü amaçlı yazılım sınıfıdır.

Kripto kötü amaçlı yazılımları bunu cryptojacking adı verilen bir işlemle gerçekleştirir. Genellikle çalınan işlem gücü, Monero (XMR) gibi, yetkililerin takip etmesini zorlaştıran gelişmiş gizleme özelliklerine sahip gizlilik odaklı kripto para birimlerinin madenciliği için kullanılıyor.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kriptoda kötü amaçlı yazılım nedir ve nasıl tespit edilir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!