Gizlilik odaklı projeler saldırı altında mı?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aleph Zero’nun kurucu ortağı Antoni Zolciak, Monero gibi gizlilik odaklı kripto para birimlerinin listelerden çıkarılmasının, sektörün düzenlemelere yanıt verme şekli olduğunu ve yalnızca uyum sağlamaya istekli projelerin hayatta kalabileceğini açıkladı.

Cointelegraph’ın Hashing It Out podcast’inin 49’uncu bölümünde, sunucu Elisha Owusu Akyaw ve konuk Aleph Zero’nun kurucu ortağı Antoni Zolciak, özellikle gizlilik odaklı projelere odaklanarak Web3 ekosistemindeki karmaşık dünyayı inceliyor. Gizlilik protokollerinin evriminde derinlemesine yer alan Zolciak, giderek dijitalleşen bir çağda gizliliğin korunmasındaki zorlukları ve gelişmeleri vurguluyor. Bu bölümde ayrıca mahremiyetin felsefi ve teknik temellerine dikkat çekilerek bireyler ve kurumlar üzerindeki etkileri tartışılıyor.

Zolciak, mahremiyetin önemini yitiren bir hak olduğunu, çünkü insanların mahremiyetlerini ücretsiz hizmetlerle takas etmeyi kabul ettiklerini açıklıyor. Ancak sorun şu ki, çoğu kullanıcı verilerinin ne kadarından vazgeçtiklerini ve bunun kendileri üzerindeki etkilerini anlamıyor.

Aleph Zero’nun kurucu ortağı, kullanıcı deneyimi insanların verilerini koruma yaklaşımını şekillendirdiği için gizliliğin Web3 alanında önemli olduğunu açıklıyor. Çoğu kullanıcının Web3’te gizliliği anlamadığını, çünkü ortalama bir kullanıcının takma ad ve anonim işlemler arasındaki farkı ayırt edemeyebileceğini belirtiyor. Ayrıca, çoğu kullanıcı gizlilik amaçlı tokernlar vezero-knowledge proof (ZK-proofs) gibi teknolojilere dayanan gizlilik artırıcı blokzincir altyapısı arasındaki ayrımın farkında da değil.

Read more

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Gizlilik odaklı projeler saldırı altında mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!