SEC’nin Tartışma Yaratan Kripto Para Kararını ABD Meclis’i Reddetti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, SEC tarafından belirlenen bankalarda kripto para tutuma politikalarını iptal etmek için karşı oy kullandı.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi 29 Şubat Perşembe günü, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun bankalara yönelik kripto para ve dijital varlık saklama kurallarına karşı oy kullanmak için bir araya geldi.

SEC’in SAB 121 olarak adlandırılan Personel Muhasebe Bülteni No. 121, geçtiğimiz yıl bankaların kripto paralar ve dijital varlıklar için saklama hizmetleri sunmasını engelleyebileceği endişesiyle tartışmalara konu olmuştu. SAB. 121’e göre kripto para bulunduran şirketlerin ve bankaların bu varlıkları kendi bilançolarında göstermesi gerekecekti. Bu teklife hem bankalar hem de kripto para kuruluşları en başından beri karşı çıkmıştı.

Bu uygulamayı iptal etmek için oy kullanan Temsilciler Meclisi milletvekilleri, 31’e 20 oyla bu kuralın tamamen kaldırılması yönünde karar aldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Milletvekili Mike Flood, bu uygulamanın bankalara ve kuruluşlara gereksiz yükümlükler ekleyerek bilançoların şişmesine yol açacağını hatırlattı:

Bankaların bu varlıkları bilançolarında tutmalarını gerektirmenin sonuçları oldukça önemli. Eğer bir banka dijital varlıkları SAB 121 parametrelerine göre saklarsa, bilanço içi muamele, sermaye ve likidite gereklilikleri gibi diğer düzenleyici yükümlülüklerini etkileyecektir. Sonuç olarak bankalar ya dijital varlıkları saklama yolunu seçecek, böylece bilançolarını şişirecek ve diğer tüm iş kollarını ciddi şekilde etkileyecek ya da tamamen piyasanın dışında kalacaklardır

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’nin Tartışma Yaratan Kripto Para Kararını ABD Meclis’i Reddetti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!