El Salvador Başkanı Nayib Bukele’den Bitcoin Rallisi Sonrası Açıklama Geldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’un Başkanı Nayib Bukele, son yükselişlerin ardından açıklamada bulundu.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 28 Şubat tarihinde ülkenin Bitcoin varlıkları hakkında paylaşımda bulundu. Açıklamasında, Bitcoin fiyatı düşük seviyelerdeyken atıp tutan gazetecilere sitem eden Bukele, bu tarz karalama kampanyası yapan kişilerin fiyat yükselince sessizliğe gömüldüğünü vurguladı:

Bitcoinlerini ortalama 44.292 dolar maliyetle alan El Salvador’un halihazırda %40 karda olduğunu belirten devlet başkanı, Bitcoin satma planlarının olmadığını dile getirdi. Ülkenin hazinesinde 2.381 Bitcoin bulunuyor. El Salvador’un Bitcoin yatırımlarından karı ise yaklaşık 42 milyon dolar civarında konumlanıyor. Bitcoin’deki yükselişe paralel olarak ülkenin tahvilleri de dolar başına 80 sentin üzerine çıktı:

Bitcoin’in piyasa fiyatı düşük seyrettiği günlerde, sözde kayıplarımız hakkında kelimenin tam anlamıyla binlerce makale yazdılar. Artık Bitcoin’in değeri yükseldi ve eğer satarsak %40’ın üzerinde kar elde ederiz (sadece piyasa alımlarından) ve ana Bitcoin kaynağımız artık vatandaşlık programımızdır. Elbette satmayacağız; sonunda 1 BTC = 1 BTC (bu, piyasa fiyatının düşük olduğu zamanlarda da geçerliydi ve şimdi de geçerli); ama bu hit makale yazarlarının, “analistlerin”, “uzmanların”, “gazetecilerin” artık tamamen sessiz olmaları çok anlamlı.

Öte yandan El Salvador Merkez Bankası’nın yaptığı alımlar dışında, hazineye birçok farklı teşvik yoluyla Bitcoin akışı olduğu için potansiyel karlarının daha yüksek olduğu düşünülüyor.

El Salvador geçtiğimiz aylarda Bitcoin karşılığında vatandaşlık veren bir program başlatmıştı. Ülkenin Bitcoin’e yönelik teşviklerini ilerleyen dönemlerde geliştirmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador Başkanı Nayib Bukele’den Bitcoin Rallisi Sonrası Açıklama Geldi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!