ABD’nin Ardından Bitcoin’e İzin Vermeyi Planlayan Ülke Geri Adım Attı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore’nin iktidar partisi, seçim vaadi olarak Bitcoin (BTC) ve kripto paralara yönelik kısıtlamaları hafifletme planından vazgeçti.

Ülkenin yerel medyası Chosun Biz tarafından sunulan habere göre Güney Kore’nin iktidar partisi Halkın Gücü (국민의힘), kripto para odaklı seçim vaadinde geri adım attı.

Konuya aşina kişilere dayandırılan haberde, iktidar partisinin yerel spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) üzerindeki yasağın sonlandırılması da dahil olmak üzere kripto para kısıtlamalarının hafifletilmesine yönelik vaatlerini süresiz olarak rafa kaldırdı. Haberde bu geri adımın arkasında hükümet ve mali makamlar arasında koordinasyon sağlamadaki zorluklar olabileceğine yer verildi.

Partinin başkanı Han Duck-soo şubat ayının başında genel seçim vaadine, ‘kripto para komisyonunu’ dahil etmişti. Bu kapsamda ülkenin, ABD tarafından onaylanan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ürünlerine izin verebileceği ve kripto para yasasında spot Bitcoin ETF’lerine öncelikli bir yer sunulacağı gündeme gelmişti. Fakat görünen o ki bu ihtimal şimdilik suya düştü.

Ülkede halihazırda spot Bitcoin borsa yatırım fonu ihraç etmek yasak ve birçok kripto para borsası üzerinde çok sıkı denetimler bulunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’nin Ardından Bitcoin’e İzin Vermeyi Planlayan Ülke Geri Adım Attı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!