Suçlu İsim, 3,6 Milyar Dolarlık Bitcoin’i Nasıl Gizlediğini Anlattı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para tarihindeki en büyük vurgunlardan birini yapan Ilya Lichtenstein, hangi araçları kullandığını anlatmaya başladı.

Bitfinex borsasına 2016’da yapılmış 3,6 milyar dolarlık Bitcoin saldırısıyla tanınan ve geçen yıl kara para aklama suçunu itiraf eden Ilya Lichtenstein, bu hafta Washington’da gerçekleşen duruşmaya katıldı.

Savcıların kripto paralar için mikser hizmeti veren Bitcoin Fog aleyhindeki davasına yardım eden Lichtenstein, çaldığı paraları gizlemek için Bitcoin Fog’u kullandığını söyledi.

Ilya Lichtenstein ve eşi Heather “Razzlekhan” Morgan, Şubat 2022’de tutuklanmıştı.

Bloomberg tarafından aktarılanlara göre Lichtenstein, çaldığı Bitcoinlerin izini kaybettirmek için Bitcoin Fog dahil olmak üzere birkaç farklı mikser kullandı. Suçlu isim, daha farklı hizmetlerin “kendi amaçları için daha uygun” olduğunu fark ettikten sonra Bitcoin Fog’u kullanmayı bıraktı.

ABD’deki yetkililer, Bitcoin Fog davasında Rusya ve İsveç vatandaşı olan Roman Sterlingov’u kara para akladığı gerekçesiyle tutuklamıştı. Duruşmada kendisi de yer alıyor.

Suçlu İsim, 3,6 Milyar Dolarlık Bitcoin’i Nasıl Gizlediğini Anlattı isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Suçlu İsim, 3,6 Milyar Dolarlık Bitcoin’i Nasıl Gizlediğini Anlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!