Kripto Para Fonlarında Bitcoin’e İlgi Sürüyor: Kurumsallar Bir Altcoin’den Kaçtı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) 51 bin dolar seviyesinde gezinmeye devam ederken geçtiğimiz hafta kurumsal kripto para fonlarına 598 milyon dolarlık giriş görüldü. 

Coinshares resmi blog sayfasında paylaştığı verilerde, kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz hafta net 598 milyon dolarlık giriş olduğu belirtildi. Geçtiğimiz yılın favori altcoin’i Solana’dan çıkış olurken para diğer altcoinlere aktı.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 569,5 milyon dolarla yine Bitcoin (BTC) yer aldı.

Öte yandan Ethereum’a (ETH) da 16,8 milyon dolar fon girişi olurken short (kısa) Bitcoin fonundan 3,9 milyon dolarlık çıkış gözlemlendi.

Geçtiğimiz yıl en çok para girişi olan altcoin Solana’dan (SOL) varlık çıkışı sürerken kurumsal yatırımcılar Cardano (ADA), Ripple (XRP) ve Litecoin’e (LTC) yöneldi.

Solana’dan geçtiğimiz hafta 3 milyon dolarlık çıkış görülürken Cardano’ya yarım milyon dolarlık, Litecoin’e 1 milyon dolarlık ve Ripple’a 1,1 milyon dolarlık para girişi oldu.

Coinshares raporuna göre en çok alım yapan ülkelerin başında ABD’li yatırımcılar geldi. ABD yatırımcılar başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasına sadece geçen hafta 609 milyon dolar akıttı. Bunların büyük kısmını spot Bitcoin ETF ihraççılarının alımları oluşturdu.

Bununla birlikte Kanada’da 17,8 milyon dolar ve İsveç’de 8 milyon dolar çıkış yaşandı.

Kripto Para Fonlarında Bitcoin’e İlgi Sürüyor: Kurumsallar Bir Altcoin’den Kaçtı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Fonlarında Bitcoin’e İlgi Sürüyor: Kurumsallar Bir Altcoin’den Kaçtı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!