Bitcoinler Yatırımcılar Arasında El Değiştiriyor: Kimler Daha Baskın?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasındaki yükselişlere paralel olarak milyonlarca dolarlık Bitcoin (BTC) el değiştirdi.

On-chain analiz platformu Santiment tarafından sunulan verilere göre yaklaşık bir ay önce spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanmasıyla birlikte Bitcoin dağılımında değişimler görüldü.

Veriler 1.000 adetten fazla Bitcoin tutan cüzdan miktarının son bir aylık süreçte 147 adet arttığını yani oransal olarak %7,4 yükseliş yaşandığını ortaya koydu.

Bitcoinler büyük balinalara doğru kayarken 1 ile 1.000 BTC tutan cüzdan sayısında 1.237 adet azalma göründü. Oransal olarak bakıldığında bu cüzdanlar %0,1 düşüş gördü. Ek olarak 1’den az Bitcoin tutan küçük yatırımcı sayısı da bu süreçte azaldı. Verilere göre söz konusu sınıfa ait cüzdanlar, 509 bin azalırken oransal olarak bu %1’lik düşüşe denk geldi.

Bitcoin varlıklarının küçük yatırımcılardan büyük yatırımcılara kayması bir boğa sinyali olarak yorumlanırken özellikle spot Bitcoin ETF onayıyla birlikte kurumsal yatırımcıların yaptığı alımlar piyasadaki dengeleri değiştirmeye başladı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoinler Yatırımcılar Arasında El Değiştiriyor: Kimler Daha Baskın?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!