Dev Altcoin Yakım Odaklı Yeni Token Ekonomisini Açıklamasıyla Yüzde 20 Fırladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Fan token projesi Chiliz (CHZ), dikkat çeken “Chiliz Chain Token Ekonomisi 2.0” yol haritasını paylaştı.

Chiliz 22 Şubat tarihinde, CHZ için yenilenmiş bir token ekonomisi modeli paylaştı. Chiliz Chain Token Ekonomisi 2.0 adı verilen bu yapılandırma kapsamında token yakım planları ve token üzerindeki yıllık enflasyonu düşürmeye yönelik planlara yer verildi.

Ağ üzerinde gerçekleşen işlemlerden elde edilen CHZ’leri yakmayı taahhüt eden ekip, proje özelinde güncel %8,80’lik yıllık enflasyon oranını gelecek 14 yıl içerisinde %1,88’e düşürüleceğini belirtti. Yakım işlemlerinin EIP-1559 mekanizması aracılığıyla gerçekleştirileceği kaydedildi.

Bununla birlikte enflasyon arzı yöntemiyle elde edilen CHZ’lerin %65’inin ağ doğrulayıcılarına (validator), %10’unun topluluk kasasına ve CHZ likidite havuzlarına, %25’inin de CHZ ekosistemini finansa etmek için harcanacağına yer verildi.

Token ekonomisi üzerinde yapılan bu güncellemeyi sürdürülebilir büyüme, topluluk katılımı ve gelişmiş token kullanımı için stratejik bir hamle olarak gören Chiliz cephesi, bu sayede topluluğa daha fazla ödül verileceğini ve token kullanımının teşvik edileceğini ifade etti.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle yükselişe geçen CHZ,  kısa sürede %9 değer kazanarak 0,122 dolar seviyesinden 0,133 dolara ulaştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dev Altcoin Yakım Odaklı Yeni Token Ekonomisini Açıklamasıyla Yüzde 20 Fırladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!