ABD, 120 Milyonluk Vurgun Yapan Örgütün Bitcoin ve Ethereum Adreslerine Yaptırım Uyguladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanlığına bağlı kuruluş, fidye saldırıları düzenleyen bir örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Bitcoin ve Ethereum adreslerini yaptırım listesine aldı.

Bakanlık bünyesindeki Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Arthur Sungatov ve Ivan Kondratyev adlı iki Rus vatandaşını fidye saldırısı düzenlemekle suçladı.

10 Bitcoin ve Ethereum adresini yaptırım listesine alan OFAC, ABD’deki kuruluşların bu iki şahsa hizmet vermesini yasakladı.

Adalet Bakanlığı, bu şahısların son yıllarda 2 binden fazla kişiden 120 milyon dolardan fazla para çalan LockBit adlı bir fidye örgütüyle bağlantılı olduğunu iddia etti.

ABD, Europol ve Birleşik Krallık yetkilileri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Cronos Operasyonu kapsamında LockBit’in sitesine el kondu. Yetkililer, kurbanların ele geçirilmiş cihazlarına yeniden ulaşabilmesi için yardımda bulunacak.

Europol, LockBit ile bağlantılı 200’den fazla kripto para hesabının dondurulduğunu açıkladı.

Arkham Intelligence verilerine göre OFAC’nin yaptırım listesine aldığı adreslerden bazıları KuCoin, Coinspad ve Binance platformlarında kullanılıyordu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD, 120 Milyonluk Vurgun Yapan Örgütün Bitcoin ve Ethereum Adreslerine Yaptırım Uyguladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!