Kripto Para Şirketi SEC’ye Karşı Çıktı: “Çifte Standart” Dedi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para şirketi DEBT Box, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) karşı mücadelesini sürdürüyor.

DEBT Box, SEC’nin şirkete karşı açtığı davanın düşürülmesi yönündeki hamlesinin reddedilmesi için mahkemeye talepte bulundu.

SEC, binlerce müşteriyi 49 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla geçen yıl DEBT Box aleyhinde dava açtı. SEC, aralık ayında DEBT Box ile ilgili doğru olmayan iddialarda bulunduğunu itiraf etti.

Hakim, SEC’nin “yanlış ya da aldatıcı” ifadeler kullandığını söyledikten sonra SEC, davayı geri çekmeyi planladığını söyledi. SEC, mahkemeden özür dilemiş olsa da DEBT Box, davanın aslen planlandığı şekilde ilerlemesini ve 7 Mart’ta bir duruşma düzenlenmesini istiyor.

DEBT Box avukatları, mahkemeye şunları söyledi:

“SEC çifte standart istiyor. Federal mahkemelerin kendisine onun düzenlediğini iddia ettiği (kuruluşlara) davrandığından daha farklı davranmasını istiyor. Bir kişinin ya da kuruluşun menkul kıymetler piyasalarında somut olarak yanlış veya aldatıcı ifadeler kullandığından şüphelenildiğinde SEC, federal menkul kıymetler kanunları kapsamında suçlamalarda bulunuyor ve mahkemeden elde edebileceği en ağır maddi ve gayri maddi yaptırım kararlarını almaya çalışıyor.”

SEC’nin mahkemeden özür dilemesinin faydasının olmadığını belirten DEBT Box, SEC’nin kendi dava açtığı şirketlere ikinci bir şans tanımadığı gibi kuruma da ikinci bir şans tanınmamasını istiyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Şirketi SEC’ye Karşı Çıktı: “Çifte Standart” Dedi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!